İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, duvar yazıları ve resimler yoluyla kendini ifade etme sanatı olan Graffiti’nin Türkiye’de tanınması ve yaygınlaştırılması amacıyla uluslararası festival düzenliyor.

“Meeting of All Stars- Yıldızların Buluşması” sloganı ile düzenlenen Graffiti Festivali, 24 Temmuz Pazar günü Taksim Gezi Parkı’nda gün boyu sürecek etkinliklerle gerçekleştirilecek.

Türkiye ve Avrupa’dan katılacak 60 graffiti çizerinin hünerlerini sergileyecekleri festivalde ayrıca BMX ve kay kay gösterileri, break dans gösterileri, gün boyu dj performansları, Ramiz ve Dj Funky C performansı ve sürpriz etkinlikler de yer alacak.

İlk kez Eski Mısır’da Kullanıldı
Dünya’da ve Türkiye’de bir sanat dalı olarak kabul edilmesi oldukça uzun yıllar alan graffiti, ilk kez eski Mısır’da yolculuğa çıkanların geçtikleri yerlerin duvarlarına adlarını ya da resimlerini çizmesiyle başladı. Tarihsel süreç içerisinde oldukça hızlı gelişen ve günümüzde kendi ticari sektörünü, kendi giyim tarzını ve kendi literatürünü oluşturan graffiti, içini dökerek yaratıcığını sergilemenin en etkili yolu olarak kabul ediliyor. Graffitinin yoğun olarak uygulandığı şehirlerde her duvarda adeta bir sanat eseri sergileniyor.

Program Akışı
11.00 - Dj.Muzir ile RnB ve Hiphop müziği
11.30 - Graffiti sanatçılarının gün boyu sürecek olan graffiti gösterileri
13.00 - Kaykay,Bmx ve Paten gösterileri
14.00 - Dj.Haydar D. ile Electronic ve Dubstep müziği
18.00 - Türkiye 'nin en iyi Beatboxcılarından Walek' den Beatbox Show
19.00 - Rap sanatçısı Ramiz renkli sahne performansı
20.00 - DJ.Funky C Dj performans

Türkiye ve Avrupa’dan katılacak 60 graffiti çizerinin sanatlarını sergileyecekleri 2.Uluslararası Graffiti Festivali "Meetings of All Stars - Yıldızların Buluşması" 24 Temmuz Pazar günü Taksim Gezi Parkı'nda 11.00 – 23.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.