Gezi  sürecinin Türkiye’deki kazanımlarından bir tanesi olan ve Türkiye’nin ilk işgal evi olarak özgürlük mücadelesi tarihine adını yazdıran Don Kişot Sosyal Merkezi’nde, 9 Ağustos Cumartesi saat 14:00’da Üretim Şenliği organize ediliyor.

Tüketimin sürekli daha fazlasının teşvik edildiği bu ceberrut sistemde, yeniden dönüşümün, üretimin, paylaşmanın ve takasın tohumlarını yeşertiyoruz” diyenler Yeldeğirmeni’ndeki Don Kişot Sosyal Merkezi’nde buluşuyor.

Saat 14.00’te başlayacak şenlik akşama kadar devam edecek.

Şenlikle ilgili bilgi veren Eser İnan Arslan, Üretim Şenliği’nde yapılacakları şu sözlerle anlatıyor:

“Serbest Dönüşüm Atölyesi ile kullanılmayan eşyalarımızı yeniden kullanılır hale getireceğiz. Çıkma Mutfak Atölyesi’nde tüketimin yiyecek sektöründeki hırçınlığına karşı ortak sofra kuracağız. Vegan ve sağlıklı bir mutfak kuracağız. Yüzü gözü yamuk diye piyasa kaygıları için atılmak istenen sebzeler soframıza gelecek, bostanımızda ürettik, pazarlardan, manavlardan topladık yiyecekleri, midemizde şenlenecek. Belgesel Atölyesi’nde israfı reddedip  “Taste The Waste”i izleyeceğiz. Takas Atölyesi’nde kullanmadığımız, bize fazla gelen giyeceklerimizi, kitaplarımızı ve daha birçok şeyi takas ediyoruz.”

Don Kişot'ta Cumartesi günü düzenlenecek üretim şenliğinin linki aşağıdadır.

https://www.facebook.com/events/678226392246634/