Türkiye'nin Kıbrıs'a askeri çıkarmasının 39. yılında “Diren Kıbrıs” etkinliği düzenlenecek.

Etkinlik öncesi ABD temsilciliği önünde eylem yapan Kıbrıslılar, “ABD, elini yakamızdan çek, Kıbrıs’ın kaderinin nasıl çizileceğine Kıbrıs halkı karar verir” dedi.

Lefkoşa’da yarın yapılacak Diren Kıbrıs etkinliği öncesi ABD Temsilciliği önünde bir araya gelen Kıbrıslılar, kendi yaşamlarını özgürce yaşamalarının önündeki en büyük engel olan Ankara ve onu teşvik eden ABD ile mücadelenin bağımsız, birleşik, eşit ve özgür bir Kıbrıs için şart olduğunu vurguladı.

BKP, DKP, Baraka ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından yapılan eylemde, Kıbrıs halkının nasıl yaşayacağına çıkarları ön plana alan büyük güçlerin değil, halkın karar vereceği belirtildi.

Temsilcilik önünde açıklama yapan Celal Özkızan, ABD’yi büyük patron olarak nitelendirerek, “Bizim hedefimiz küçüğünden büyüğüne patronların olmadığı bir dünya istiyoruz, yaşadığımız adayı kendi kendimize yöneteceğiz” dedi.

Kıbrıs’taki Türkiye askeri çıkarmasının 39. yıl dönümünde anti işgal etkinliği düzenleyeceklerini ifade eden Özkızan, “Bu adanın tarlasında, fabrikasında, yollarında, kurumlarında, sokaklarında ve denizlerinde hayatını yaşayan, emeğini harcayan, alın terini döken yani bu adayı vatan bellemiş herkes, nerden geliyorsa gelsin ve neye inanıyorsa inansın, söz sahibi olsun” diye konuştu. (ETHA)