Gezi direnişi sırasında yaşanan olayların anlatıldığı "Cennetin Düşüşü" belgeseli Kadıköy Belediyesi’nin gösterimi, Gezi Direnişi sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz adını verdiği parkta gerçekleşecek.

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği ve 5 Temmuz’da başlayan Yazlık Sinema Günleri’nde Kadıköylüler, 20 Temmuz’a kadar Kadıköy'deki parklarda Sinema keyfi ile buluşmaya devam edecekler.

15 Temmuz Salı (bu akşam) Gezi direnişi sırasında yaşananların ve adalet talebinin anlatıldığı "Cennetin Düşüşü" adlı belgesel Rasimpaşa Mahallesi (Yel değirmeni) Ali İsmail Korkmaz Parkı’nda gerçekleşecek. Gezi direnişi sonrasında mahallelinin talebiyle parka çevrilen boş alana Ali İsmail Korkmaz adı verilmiş, açılışa ailesi de katılmıştı.

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın adının yaşatıldığı Kadıköy Yeldeğirmeni’ndeki parkta "Cennetin Düşüşü" belgeseli gösterilecek. Gezi direnişi boyunca kaydedilen yaklaşık 100 saatlik görsel arşivden seçilerek kurgulanan ''Cennetin Düşüşü'' belgeselinde direnişe dair önemli tanıklıklar da yer alıyor.

Kadıköy Belediyesinin ilk kez gerçekleştirdiği "Yazlık Sinema" günlerinde 8 sinema filmi, 1 gezi belgeseli ve 1 müzikal belgesel  gösterimi Kadıköy'deki parklarda 20 Temmuza kadar gösterime devam edecek.

Tarih: 15 Temmuz Salı (Bu akşam)

Saat: 21.30

Yer: Ali İsmail Korkmaz Parkı (Yel değirmeni Don Kişot arkası)