Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, “Çamlıhemşinimiz ile ilgili konuşmak, tartışmak, çözüm üretmek ve Çamlıhemşinimizin geleceğini birlikte kurmak istiyoruz. Programımızdaki konuları tartışıp çözüm üretmeğe çalışacağımız kurultayımıza ilgilileri davet ediyoruz” dedi.

1-2 Eylül’de Ayder Yaylasında düzenlenecek kurultayla ilgili bilgileri aşağıda bulabilirsiniz…

 
Çamlıhemşin Kurultay Programı

1 Eylül 2011 Perşembe
09.00-09.45 Kayıt yapılması
09.45-10.30 Kurultayın açılışı ve Komisyonlar için Divan seçimi
10.30-12.30 Turizm Komisyonu çalışmaları
13.30-15.30 Tarım ve Hayvancılık Komisyonu çalışmaları
16.00-18.00 Gençlik ve Eğitim Komisyonu çalışmaları
 
2 Eylül 2011 Cuma
10.00-12.00 Doğal Çevre ve Kültürel Miras Komisyonu çalışmaları
13.00-15.00 İmar ve İskan Komisyonu çalışmaları
15.30 Kapanış
 
1-2 Eylül 2011 Ayder Yaylası/Çamlıhemşin Haşimoğlu Oteli
LCV: 0464 651 75 02 (Ayla Şahinkovan, Çamlıhemşin Bld.)
 
Düzenleme Kurulu

Çamlıhemşin Belediyesi
Çamlıhemşin Hemşin Vakfı (ÇAHEV)
Çamlıhemşin Derneği (ÇAMDER)
Çamlıhemşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası
Çamlıhemşin Ziraat Odası
Çamlıhemşin Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği
Çamlıhemşin-Ayder Turizm ve Çevre Derneği
 
Kurultay süreci

“Çamlıhemşin kurultayı ile ilçemizin sorunlarını ve geleceğini masaya yatırarak; İlçemizin bir anlamda “Gelişim Planını” “Yol Haritasını” çıkarmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken de Çamlıhemşin’in geleceği ile ilgilenen her Çamlıhemşinliyi sürece katmayı, süreci birlikte organize etmeyi, en geniş anlamda katkı ve katılımı sağlamayı hedefliyoruz. Çamlıhemşin Kurultayı Hazırlık Toplantısı ve sonraki sürece katılmak, düşüncelerini paylaşarak, önerilerde bulunmak; İlçemizin geleceğini de birlikte tasarlamak anlamına geliyor. Öyleyse gelin nasıl bir Çamlıhemşin istediğimize birlikte karar verelim.”
 
Çamlıhemşin Kurultayı fikri Çamlıhemşin Belediyesinin yukarıdaki duyurusu ile start aldı ve yapılan çağrı ile 21 Eylül 2009 tarihinde Atatürk İlköğretim Okulu toplantı salonunda Çamlıhemşinliler bir araya geldiler. 24 Ekim 2009 tarihi ise, Çamlıhemşin Kurultayı, Ankara ayağının toplanma tarihiydi. Çamlıhemşinlilerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği bu toplantıya katılanların önerileri ile Kurultayda konuşulacak konular belirlendi ve çalışma grupları oluşturuldu. Katılımcıların birkaç toplantısı neticesinde, Çamlıhemşin Hemşin Vakfı Başkanı Ali İhsan Arol, Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Metin Gültan ve Soner Güner, Düzenleme Kurulu olarak görev aldılar. Düzenleme Kurulu, yanlarına Kurultay Sekreteryası için Nur Yücel’i alarak çalışmalarına başladı.
 
Genel ve Komisyon bazlı birçok toplantıların yapıldığı ve katılımın her yerden yapılabilmesi için gerekli teknik altyapılarında oluşturulduğu, Çamlıhemşin Kurultayı nihayetinde bir tarih belirleme sürecine girdi. Kurultay tarihi; 2010 Sonbaharı olarak planlanırken öncelikle Referandum ve akabinde Genel Seçimlerin gölgesinde kalabileceği endişesiyle 1 – 2 Eylül 2011 olarak belirlendi. “Konuşalım, Tartışalım, Çözüm üretelim, Geleceğimizi birlikte kuralım” Sloganı ile başlatılan Çamlıhemşin Kurultayının, Çamlıhemşinimiz için iyi olacağına ve elini taşın altına sokabilecek nitelikte birçok Çamlıhemşinlinin katılacağına olan inancımız sonsuzdur.
 
Detaylı bilgiye http://www.camlihemsinkurultayi.com/ adresinden ulaşılabilir.