Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu (DÖDEF) Boğaziçi İnisiyatifi, "Rojava devriminin aşamaları" başlıklı panel düzenliyor.

Panele konuşmacı olarak, Rojavalı gazeteci Barzan İso, gazeteci Arzu Demir, akademisyen Seda Altuğ, İHD temsilcisi Avukat Gülseren Yoleri, HDP İstanbul Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata katılacak.

Ayrıca HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, PYD Eş Başkanı, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Kürt Yüksek Konseyi ve Batı Kürdistan Demokratik Toplum Hareketi (TEVDEM) Koordinasyon Üyesi Aldar Xelil ve Batı Kürdistan Kadın Hareketi Yekitiya Star'dan Makiya Hasso telekonferans yöntemiyle panelde konuşacak.

Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi Ayhan Şaheng Salonu'nda yapılacak olan panel, saat 16.30'da başlayacak.

Panelde, "Rojava'nın kısa tarihi ve Baas rejimi tarafından Kürtleri parçalayıp yoksullaştırmak için hayata geçirilen Arap Kemeri politikaları", "Rojava’da kadın kurtuluş ideolojisi ekseninde yaşam bulan demokratik, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü paradigmanın gelişim seyri", "Rojava'da oluşan devletsiz büyük toplumsal atılımın dünyadaki diğer devrimlerle olan benzerlikleri ve onlardan ayrılan yönleri", "Rojava'da örülen demokratik konfederalizmle bütün yerleşim merkezlerinde kurulan halk meclisleri, kooperatifler, özgür kadın meclisleri, komünler ve gençlik meclisleri" başlıklarında tartışmalar yapılacak. (ETHA)