Ekim ayında başlayarak 18 ay sürecek olan “Basın Fotoğrafçılığı Programı”nın yeni dönemine başvurular 23 Eylül 2012 tarihine kadar devam edecek.

Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi tarafından ilk kez 2009 yılında düzenlenen Basın Fotoğrafçılığı Programı’nın yeni dönemi için başvuru ve önkayıtlar devam ediyor.

16 kişinin kabul edileceği, hafta sonlarında yürütülecek program için başvurular 23 Eylül’de sona erecek. Başvuru şartları ve başvuru dosyasının içeriği www.fotografakademisi.org sitesinden öğrenilebiliyor.

PROGRAMIN YAPISI

Türkiye’nin uluslararası yeterlilikte basın fotoğrafçısı yetiştiren ilk ve tek programı olan Basın Fotoğrafçılığı Programı, profesyonel basın fotoğrafçılığı yapmak isteyenlere 18 aylık bir öğrenim olanağı sunuyor.

Basın Fotoğrafçılığı Programı’nda, mesleğin yetkin biçimde yürütülebilmesi için gerekli mesleki seminerlerin yanı sıra içinde bulunduğumuz coğrafyanın sosyal, kültürel, iktisadi ve siyasi yapısı hakkında düşünsel altyapıyı oluşturacak seminerler de yer alıyor.

Türkiye’nin en güçlü fotoğrafçı-eğitmen kadrolarından birine sahip olan Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi’ndeki seminerlerin teorik yapısı; günlük haber fotoğrafçılığı pratikleri, Ajans Tabloid Gazetesi’nin fotoğraf ve haberlerinin yayıma hazırlanması, Türkiye’de yayınlanan dergi ve gazetelerde yapılacak stajlar, kişiselblog, web sitesi, fotoğraf sergileri, multimedya sunumlarının hazırlanması ve uluslararası faaliyetlerle zenginleşiyor.

Program katılımcılarının ürettiği nitelikli foto-röportajlar, Fotoğraf Notları Dergisi dışında da çeşitli yayın organlarında okuyucuyla paylaşılıyor.

18 yaşını dolduran herkesin başvuruda bulunabileceği Basın Fotoğrafçılığı Programı’nın 16 katılımcısı, Eylül ayının ikinci yarısında yapılacak mülakatlarla belirlenecek. 14 Ekim 2012’de başlayacak olan öğrenim döneminin ilk bölümü Haziran 2013’de tamamlanacak. 2013 yılının yaz döneminde stajlarını tamamlayanlar diledikleri takdirde, ağustos ayı sonunda Fransa’ya giderek çalışmalarını uluslararası medya dünyasının önemli isimlerine sunma şansı bulabilecek. Programın son altı ayında alan çalışmaları gerçekleştirilecek, katılımcıların profesyonel deneyimleri artırılacak ve portfolyoları geliştirilecek.

Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi, yalnızca klasik fotoğraf ve gazetecilik eğitimi vermek yerine, yenilikçi, araştırmacı, eleştirel ve etik değerleri güçlü basın fotoğrafçılarının yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi bu nedenle, fotoğrafın etik sorunları ve fotoğrafçıların sosyal sorumlulukları hakkında tavrını her vesileyle ortaya koyan Fotoğraf Vakfı ve alternatif medyanın Türkiye’deki önemli kuruluşlarından IPS İletişim Vakfı-Bianet tarafından da destekleniyor.

Geçtiğimiz döneme ilişkin ayrıntılı bilgi ve haberlere yine Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi’nin web sitesinden ulaşmak mümkün.

Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi Basın Fotoğrafçılığı Programı ile ilgili detaylı bilgi için:

www.fotografakademisi.org                    

0212 243 71 87                 

0530 614 24 54

 

BASIN FOTOĞRAFÇILIĞI PROGRAMINDA YER ALAN BAZI SEMİNER VE UYGULAMALAR

Belgesel ve Haber Fotoğrafı Tarihi

Fotoğrafçılar İçin Web Tasarımı

Fotoğraf Editörlüğü

Fotoğraf ve Psikoloji

Foto-röportaj

Gazetecilik Temel Bilgisi

Görsel Bir Hikâye Anlatmak

Göstergebilim ve Fotoğraf Okuma

Haber Toplantıları

Haber Yazma Teknikleri

Hak Haberciliği

İleri Fotoğraf Bilgisi

Multimedya

Portre Fotoğrafı

Proje Oturumları

Sayısal Fotoğraf İşleme Teknikleri

Sıcak Haber Fotoğrafçılığı

Sosyoloji

Spor Fotoğrafçılığı

Temel Fotoğraf Bilgisi

Toplumsal Gündem Seminerleri

Türkçe Yaratıcı Yazma Teknikleri

Workshoplar

Medya Konukları

BASIN FOTOĞRAFÇILIĞI PROGRAMI KAPSAMINDA SEMİNER VEREN ÖĞRETİCİLER

Ahmet ŞIK, Arjen ZWART, Ayşe ÇAVDAR, Ayşe Seda YÜKSEL, Berat GÜNÇIKAN, Delizia FLACCEVENTO, Eda ÇATAKLAR, Hasan Nami GÜNER, Mehmet KAÇMAZ, Murad SEZER, Nilüfer GÖKEŞMEOĞLU, Orhan CEM ÇETİN, Özcan YURDALAN, Sevgi ORTAÇ, Sinan ÇAKMAK, Şamil HAZIR, Şükran BÜYÜKTUNCA, Tolga KORKUT, Vedat ATEŞ, Volkan Doğar, Yücel TUNCA

GALATA FOTOĞRAFHANESİ FOTOĞRAF AKADEMİSİ

2004 yılında kurulan Galata Fotoğrafhanesi, bugüne kadar düzenlediği atölyeler ve etkinliklerle çok sayıda amatör ve profesyonel fotoğrafçının gelişimine katkıda bulundu.

2007 yılından itibaren Fotoğraf Vakfı ile ortak çalışmalar yürüten Galata Fotoğrafhanesi çok yönlü fotoğraf eğitiminin yanı sıra sergiler, söyleşiler, belgesel film gösterimleri, geziler ve festivallerle şehrin kültür hayatında etkili biçimde yer aldı.

2008 yılında Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Kulübü’nün kurulmasının ardından çeşitli sivil toplum örgütleri ile sosyal projelere imza attı.

Galata Fotoğrafhanesi, 2009 yılından bu yana Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi adıyla uzun süreli seminer dizileri yürütüyor. Mart 2009’da Akademi’nin ilk uzun süreli projesi olan Belgesel Fotoğraf Programı ve aynı yılın sonlarında ikinci bölüm olarak Basın Fotoğrafçılığı Programı başlatıldı.

Bugün, Belgesel Fotoğraf Programı’nın dördüncü dönem; Basın Fotoğrafçılığı Programı’nın ise ikinci dönem katılımcıları seminerlere ve üretimlere devam ediyor.

Demokrat Haber