Her yıl binlerce insanın (2011 yılında 8 bin kişi katıldı) katılımıyla gerçekleşen ve bir geleneğe dönüşen Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenlikleri bu yıl 5. kez düzenleniyor. Çamlıhemşin Belediyesi, Çamlıhemşin Kaymakamlığı ve Çamlihemşin Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ÇADOSK) tarafından düzenlenecek Ayder Kardan Adam Şenlikleri 28 – 29 Ocak tarihlerinde yapılacak.
 
AYDER'DE BULUŞALIM
 
Çamlıhemşin - Ayder 5.Kardan Adam Şenlikleri 28-29 Ocak tarihlerinde yapılıyor. Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek yaptığı açıklamada '' bu yıl yapılacak şenliğimizin daha çok ilgi çekeceğini bekliyoruz. Başta Kaymakamlığımız olmak üzere Belediyemiz, ÇADOSK, Ayder Turizm ve Çevre Derneği, Ayder esnafı kısacası topyekun Çamlıhemşin'liler el ele verdik. Her şenliğimizin bir öncekinden daha iyi olması ve konuklarımızın memnun kalması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Amacımız hem ziyaretçilerimize iyi bir hafta sonu yaşatmak ve hem de kış turizmini geliştirmek. Daha şimdiden denebilir ki Ayder'de kış turizmi başlamıştır ve giderek de gelişmektedir. Birkaç yıl öncesinde Ayder'de açık mekan yoktu ve kışın insan yaşamıyordu. Son yıllarda hızlı bir gelişme yaşandığı görülüyor. Oteller, Pansiyonlar, Kaplıca ve diğer mekanlar kışın da faaliyetlerine devam ediyorlar. Ayder yoğun bir yılbaşı yaşadı. Şenlik tarihinde de otel-pansiyon rezervasyonları hemen hemen dolu görünüyor.  

Yolların sürekli açık olması, suların akması, çöplerin toplanması ve elektriklerin yanması Ayder’i, kışın da yaşanılabilir bir çekim merkezi haline getirdi. Önceki yıllarda kışın kimse yaşamazken son yıllarda vatandaş köyüne inmiyor ve kışı da Ayder'de geçiriyor. Bütün bunlar sevindirici gelişmeler olmakla birlikte elbette yeterli değil. Önümüzdeki yılları bu eksikleri giderme ve Çamlıhemşin’i bir bütün olarak daha da ileriye taşımak için planlıyoruz. Hedefimiz turizmi 12 aya yaymaktır. Ayder Festivali'nin yanına Kardan Adam Şenliklerini ekledik. Bu yıl 5.’sini yapacağız. Sonbahar ve İlkbaharda da birer etkinlik yaparak bölgenin tanıtımını yapabilir ve yöremize canlılık kazandırabiliriz diye düşünüyoruz. Kongre ve sağlık turizmini geliştirmenin yollarını mutlaka bulmalıyız. Ancak yerel olanakların kısıtlı olduğu da bir gerçek. Kayak Merkezi ve Teleferik projesinin mutlaka hayata geçmesi için tüm Çamlıhemşinlilerin takipçi olması gerekiyor'' dedi.
 
Kardan Adam Şenliklerine tüm herkesin davetli olduğunu belirten Melek, gelecek konukların kış koşullarında,1400 metre rakımlı bir coğrafyada yapılacağını dikkate almalarını ve zincirsiz yola çıkmamaları gerektiğini önemle vurguladı.