Anti Kapitalist Müslümanlar 22 Aralık Cumartesi günü Topkapı Ülker fabrikası önünde Saat 13.00’te bir eylem gerçekleştirerek köprü ve otoyol özelleştirmesini protesto edecek. “İktidarın oluşturduğu oligarşide bulunan Ülker grubu, Müslüman kimliğini ön plana çıkararak sermayesini arttırmaya devam etmekte” diyen Anti Kapitalist Müslümanlar’ın hedefinde Ülker grubu var.

Türkiye tarihinin ikinci büyük ihalesinde iki köprü ve sekiz otoyolun işletmesi, 5.7 milyar dolara Koç-Ülker-UEM ortaklığına verildi. Daha önce yapılan en yüksek miktarlı özelleştirme 6.55 milyar dolar ile Türk Telekom’du.

KOÇ YÜZDE 40, UEM YÜZDE 40, ÜLKER YÜZDE 20

Toplam uzunluğu 1975 kilometre olan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile sekiz otoyolu kapsayan özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Ortak Girişim Grubu'nda Koç ve UEM Grubu'nun yüzde 40'ar, Ülker'e ait Gözde Girişim'in ise yüzde 20 payı bulunuyor.

İhale, bu otoyol ve köprüler üzerindeki hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıklarını kapsıyor.

Anti Kapitalist Müslümanlar’ın açıklamasında şöyle denildi:

“İktidarın menfaatleri için peşkeş çektiği otoyollar ve köprüler, bizlere zulüm olarak geri dönmekte. Yol kesen haydutların şehre indiği çağımızda; iktidarın oluşturduğu oligarşide bulunan Ülker grubu, Müslüman kimliğini ön plana çıkararak sermayesini arttırmaya devam etmekte. Antikapitalist Müslümanlar olarak bu duruma sessiz kalamayız. Otoyolları ve köprüleri özelleştirip Ülker-Koç işbirliğine sunan zihniyetin karşısında duruyoruz.” (Demokrat Haber)