Yannis Vasilis Yaylalı  / Demokrat Haber

Yenikapı tiyatrosunun çağrısı ile İzmir' in Konak ilçesi Aksancaklar Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde biraraya gelen sanatçılar 'Barış’ pankartının arkasında, 'İnadına Barış', 'Katil Hırsız Erdoğan', ‘Faşizme karşı özgür sanat ','Saray savaş halklar barış istiyor' sloganları ile Alsancak Garı’na kadar  yürüyüş gerçekleştirdi.

Alsancaklar Tren Garı’nda Ankara Katliamı için her akşam saat 19.00 da nöbet tutuluyor . Her akşam 19.00 itibarı ile Ankara Alsancaklar Tren Gar'ında Ankara  Katliamı için yapılan nöbetin programını ayrı ayrı kurumlar üstleniyor . Dün aksamki barış nöbeti programını Yenikapı Tiyatrosu gerçekleştirdi .  Yürüyüş boyunca ve garda kitlenin güvenliğini Halkevleri üstlendi.

Ankara Katliamı’nın aydınlatılması için dün akşam tutulan nöbete Ahura ritimleri ile, müzisyen İlkay Akkaya direniş şarkıları ile destek verdi.  Ayrıca nöbet eylemin başından, etkinlik sonuna kadar Ressam Muberra Kıyakkaş resim performansı ile katliamı çizdi. Yenikapı Tiyatrosu Reyhanlı oyunu ile , Duvara Karşı Tiyatrosu ise sergilediği oyunla nöbet eylemine destekte bulundu.

Etkinliğe katılan kurumlar; Yenikapı Tiyatrosu, praksis, Anahita, Ahura, Duvara Karşı Tiyatrosu, İzmir Halk Tiyatrosu, Kukla Evi, Ağaçkakan Kukla Evi, Çağdaş Drama Derneği, İzmir Müzisyenler Derneği, Muberra Kıyakkaş (ressam), Recai Atalay (şair), Hüseyin Kurtulmaz ve İlkay Akkaya. Ayrıca ESP, SKM SGD, LÖB, Halkevleri, Ege Legebit, SYKP , Kaldiraç, ve Robiski'de yaşayan Barış aktivistleri Yannis Vasilis Yaylalı,  Meral Geylani de eyleme destek verdi.