2016 yılı Altın Portakal En İyi Müzik Ödülü’nü “Babamın Kanatları” filmine yaptığı müzik ile Bajar aldı.
 
Bajar, aynı film müziği ile Adana Film Festivali’nde de “En İyi Müzik” ödülünü almıştı.
 
53. Antalya Film Festivali’nde “Babamın Kanatları” filmine yaptığı müzik ile “En İyi Müzik” dalında ödüle layık görülen Bajar grubu, 2007 yılından bu yana müzik yapıyor.
 
Albümlerinde ağırlıkla “şehir ve göç” temalı kendi şarkılarına yer veren Bajar, filmin konusunun kendi işledikleri temalara yakın olması nedeniyle bu filme müzik yapmayı istediklerini, ancak bazı noktalarda da zorlandıklarını dile getiriyor.
 
Bajar, “Babamın Kanatları” filminin müziklerini yaparken kendi albümlerinde yer alan "Fırat suyu Marmara'ya Karıştı" ve “Emele” adlı şarkılarının temel cümlesine odaklandı: "inşaatlar yapıyorum ama benim kalacak bir evim yok."
 
Film senaryo ve kurgu itibari ile ajitatif bir dilden ve kolay trajedi kodlarından uzak kalarak konuyu işçi kazaları ve kan parası çizgisinde tuttuğu için, müziklerde de aynı yol izlendi. Kolay etkileşen alışılmış ana akım film ve dizi müziği yaklaşımından uzak duruldu ve film müziğinin soundu, ritm ve elektronik müzik üzerine kurulurken, ambiyans sesleri muhafaza edildi. Filmde, yönetmen Kıvanç Sezer'in de yönlendirmesi ile tasarruflu bir müzik kullanımı tercih edildi. Şehir, inşaat, ölüm, göç, inşaat işçisi İbrahim' in yaşadıkları ve düşünceleri, müziklerdeki temel çıkış noktalarını oluşturdu.
 
Aynı film müziği ile Adana Film Festivali’nde de “En İyi Müzik” ödülünü almış olan Bajar grubu, film müziğini şöyle değerlendiriyor. “Müziğin minimal kullanımı, entelektüel bir estetik tercihten çok, temel tuzaklardan kaçma çabasının bir sonucu olarak görülebilir. Sonuç olarak müziklerde yoğun bir ruh, düşünce ortaya çıktı ve ortam sesleri buna önemli bir katkıda bulundu. Final jeneriğinin güçlü, ve isyankar olması, Bajar' ın iş, emek, sömürü vs. konularına genel yaklaşımını ortaya koyuyor.”
 
Ödül töreninde Bajar adına ödülü alan Burak Korucu, Bajar grubunun, tıpkı “Babamın Kanatları” filmi gibi ana akım sinemanın ve medyanın görmediği hikâyeleri ele aldığını vurguladı ve “Fırat Suyu Marmara’ya karıştı artık, bunun üzerine daha fazla düşünmemiz lazım” dedi.
 
Bajar grubu son albümleri olan Hoşgeldin'i 2012 yılında çıkarttı. Grup 2 Kasım Çarşamba günü Kadıköy Sahne'de dinleyicileriyle buluşacak. (Demokrat Haber)