Sivas Katliamı'nda yaşamını yitiren Alevileri anmak için Kadıköy'de bir araya gelen binlerce kişi, hükümete mesaj verdi: "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam."

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin 2 Temmuz Sivas Katliamında yaşamını yitiren Alevileri anmak için düzenlediği miting, Kadıköy Meydanı'nda devam ediyor. Mitinge, Taksim direnişi damgasını vurdu, kitle sık sık "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Her yer Taksim, her yer direniş", "Hükümet istifa" sloganlarını haykırdı. Hükümetin 3. boğaz köprüsü planına tepki gösteren kitle, 2 Temmuz günü "Madımak Oteli müze olsun" talebiyle Sivas'ta olacaklarını duyurdu.

Mitingte PSAKD Başkanı Kemal Bülbül'ün konuşması ardından grevdeki Hava-İş üyesi işçileri sahneye çıktı. Kitle, grevci işçileri, "Direne direne kazanacağız" sloganıyla karşıladı.

KESK'li tutukluların aileleri, gönderdikleri mesajla Alevilerin mücadelesine destek verdi, kürsüden tutuklu KESK'lilere selam gönderildi.

Kürsüden yapılan konuşmalarda Taksim direnişçilerine yönelik polis saldırısı sık sık protesto edildi, kitle sloganlarla karşılık verdi.

ÇAPULCULARDAN SELAM

Taksim Dayanışması adına TTB Merkez Konseyi üyesi doktor Osman Öztürk söz aldı, "Sizleri AKP'nin saldırılarına rağmen direnen milyonlarca çapulcunun iradesi adına selamlıyorum" sözleriyle kitleyi selamladı. Hükümete ilettikleri taleplere hala bir yanıt alamadıklarını belirten Öztürk, "Taleplerimize yanıt alamadığımız gibi, baskı ve tutuklamalarla susturulmaya çalışılıyor" dedi.

Kitle, "direne direne kazanacağız" sloganını attı.

Öztürk, taleplerini hatırlattı:

"Taksim ve Kızılay'daki yasaklara son verilmesini, ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını,
Binlerce kişinin yaralanmasına, 4 yurttaşımızın ölmesine neden olan başka İstanbul, Ankara ve Antakya emniyet müdürleri ve valiler olmak üzere tüm sorumluların yargılanmasını, gaz bombasının yasaklanmasını, direnişe katıldığı için gözaltına alınan ve tutuklananların serbest bırakılmasını, haklarında soruşturma açılmayacağının duyurulmasını, başta Gezi Parkı olmak üzere tüm parkların halkın kullanıma açılmasını istiyoruz."

'ONLARI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ'

Öztürk, "Talepler yerine getirilmeden, direnişçileri hedef göstererek sorumluluktan kurtulamazsınız" diye hükümete seslendi.

Tutuklama ve gözaltılara dikkat çeken Öztürk, "Omuz omuza direndiğimiz arkadaşlarımızın davalarını takip etmeye taksim dayanışması olarak söz veriyoruz" dedi.

Taksim direnişi sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ve Ethem Sarısülük'ü hatırlatan Öztürk, "Onların onurlu ve kararlı duruşları, mücadelemizde yolumuzu aydınlatacak. Unutmuyoruz, unutmayacağız" diye konuştu.

YAVUZ SULTAN SELİM İSMİNE TEPKİ

ABF adına avukat Muhterem Aktaş söz aldı. Başbakan'a seslenen Aktaş, "Yavuz Sultan Selim ismini verdiğiniz 3. boğaz köprüsüne herşeyden önce doğa katliamına yol açtığı için bütünüyle karşı çıkıyoruz. Bu köprüye verilecek ismin de birleştirici, kaynaştırıcı olması gerekir. Kırımlarla anılan bir ismin bu köprüye verilmesi, köprüden her geçtiğimizde yaramızı kanatacaktır. Yol yakınken bu isimden vazgeçin" diye konuştu.

Aktaş, "Ülkemizin Yavuz Selim'e değil aklı selime ihtiyacı var" dedi. Aktaş, Taksim direnişçilerini selamlayarak konuşmasını sona erdirdi.

Mitingte konuşmaların ardından sanatçılar Arif Sağ ile Sebahat Akkiraz sahne aldı.

Miting konserle devam ediyor. (ANF)