"Sivas katliamı davasında zaman aşımını tanımıyoruz" diyen Aleviler, 31 Mart'ta Kadıköy'de buluşuyor.

 

Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Sivas katliamında adalet talebiyle 31 Mart'ta Kadıköy'de miting düzenleyecek.

 

Mitinge ilişkin yapılan açıklamada, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Sivas katliamı davasında verdiği zaman aşımı kararının hukuksal açıdan Türkiye için bir utanç belgesi olduğu belirtildi. İnsanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımı olmayacağı kaydedilen açıklamada, zaman aşımı kararı, "adalet duygusuna vurulmuş bir darbe" olarak değerlendirildi.

 

'İKTİRAR ELİYLE GERİCİLİĞİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ'

Zaman aşımı kararı ile 5 firari sanık şahsında binlerce katliam sanığının aklandığı ifade edilen açıklamada, "Bu karar, Madımak Oteli'nde konaklayan bilim, kültür ve sanat insanlarını yakmak için 8 saat otel önünde 'yakın ula yakın' diye çığlıklar atan, 'Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak' diyen binlerce katliam sanığının affedilmesidir! İktidar eliyle Türkiye gericiliğinin ödüllendirilmesidir" denildi.

 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bundan dolayı yüreğimizdeki yangın halen devam ediyor. Sivas katliamı başta olmak üzere bütün katliamlar insanlığa karşı işlenmiş suç olarak kabul edilene kadar mücadelemiz devam edecek. Katliamın bütün sanıkları ve dönemin yöneticileri yargı önüne çıkartılana kadar mücadelemiz devem edecek. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. İnsan olmanın onurunu hisseden, vicdan sahibi herkesi mitinge davet ediyoruz." (etha)