MonoKL yayınları ve Sarıyer Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Devrim, Demokrasi, Felsefe" kongresi 1-2 Aralık'ta Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Büyük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

 

Kongreye, Badiou'un yanı sıra Judith Balso, Fabien Tarby, Alberto Toscano, Lorenzo Chiesa, Frank Ruda, Jan Volker, Rado Riha, Jelica Sumic Riha, Volkan Çelebi ve Ahmet Soysal konuşmacı olarak katılacaklar.


Monokl Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Volkan Çelebi, Alain Badiou'nun onur konuğu olarak katılacağı Devrim, Demokrasi, Felsefe etkinliğinin Türkiye'nin düşünce ve kültür hayatına yeni bir hareketlilik kazandıracağını söyledi. Çelebi, "Kongrede Devrim, Demokrasi, Felsefe ana başlığı altında felsefenin demokrasi ve devrim kavramlarını birlikte düşünebilme olanağı sorgulanacak. Dünyanın çeşitli coğrafyalarında gözlemlenen sosyal ve politik olgular ile politik örgütlenişlerin teorik zeminleri yeni bir devrim ve demokrasi ufku açısından araştırılacak. Felsefenin politikayı ve politika-öncesini nasıl bir kavramsal mimari içinde inşa ettiği ve bunun sol düşünce açısından politikanın geleceğine ve gelecekteki politikalara nasıl yansıyacağı tartışılacak" dedi.


Alain Badiou'nun Monokl tarafından basılan Tarihin Uyanışı; Felsefe ile Politika Arasındaki Gizemli İlişki; Sonlu ve Sonsuz; Heidegger. Nazizm, Kadınlar, Felsefe adlı kitapları da ilk kez bu etkinlikte okurlarla buluşacak. (Sabit Fikir)