2011 Uludere Katliamı ile kapandı. 21. Yüzyılda, yurttaşlarını F-16 uçakları ile bombalayan, sonra da bunu “operasyon kazası” diye niteleyen devlet hala bu korkunç katliam nedeni ile özür dilemiş değil… Otoriter AKP-TSK rejiminde acılar bitmek bilmiyor. 2012 yılı da, şüpheli asker ölümleri ile başladı. Siverekli Semih Çiftçi, Vanlı Lütfü Esmer, Malatyalı Doğukan Kahyaoğlu ve Tunceli'den Adana'ya göçen bir ailenin çocuğu olan ve “anadilde eğitim” talebinden dolayı üniversiteden atılan Deniz Yurtsever’in zorunlu askerliklerini yaparken intihar ettikleri ileri sürüldü.

Sabahat Akkiraz, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde son derece haklı olarak şunları soruyordu:

“1. Bu askerlerin hepsinin Kürt kökenli vatandaşlarımız olması tesadüf müdür?

2. İki gün içinde bu kadar şüpheli ölüm olayının Askeriye gibi bir kurumda yaşanması nasıl açıklanabilir?”

Evet, şüpheli asker ölümlerine baktığımızda Kürt, Alevi, Ermeni, sosyalist gençlerin çoğunlukta olduğunu görüyoruz. Bu bir rastlantı mı? Yoksa rejimin değişmeyen Türk-İslam sentezci karakterinin bir göstergesi mi? O Türk-İslam sentezci karakter değil miydi, birbirleri ile çatışma içinde görünenlerin Hrant Dink’i katlederken adı konulmamış bir ittifak içinde hareket etmelerine yol açan…

Evet, Eren Özel'i unutmadık. Eren Özel, AKP-Cemaat koalisyonunun, “Kürtçe eğitimi uygun görmeyen” gözde genelkurmay başkanı Necdet Özel'in bir akrabası değildi… 1994 senesinde KKP (Kürdistan Komünist Partisi) üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanıp hapse atılan ve neredeyse 20 yıldır siyasi tutuklu olan Yaşar Özel’in oğluydu… Zorunlu askerlik yaparken, önce “intihar” ettiği, sonra da nöbet arkadaşı tarafından “yanlışlıkla” vurulduğu söylenen bir Alevi-Kürt genciydi... Tıpkı, Ermeni yurttaşımız Sevag Şahin Balıkçı gibi…

Evet, Sevag Şahin Balıkçı’yı da unutmadık. Onun da arkadaşı tarafından yanlışlıkla vurulduğu söylendi… Muhsin Yazıcıoğlu’nun videolarını paylaşan “arkadaşı” tarafından… Hem de, 24 Nisan’da, tam da Ermeni aydınlarının ve siyasetçilerinin tutuklanmasıyla başlayan Büyük Felaket'in yıldönümünde… Üstelik, o gün Paskalya Bayramıydı ve Sevag’ın annesi karakola yedi kilo çörek göndermişti… O yedi kilo çöreği görünce yüzü kızaran olmuş mudur acaba? Sevag’ın annesi Bianet’ten Ekin Karaca’ya Hrant vurulduğu sırada olay yerindeki bankada olduğunu söylemiş ve şöyle konuşmuştu: "Silah patlayınca koştum gittim ki, yerde yatan Hrant. Şimdi Sevag da Hrant'ın yanına gitti." ( http://bianet.org/bianet/azinliklar/135061-ani-balikci-sevag-hrantin-yaninda ) Sevag gibi Eren de Hrant’ın yanına gitti…

Bir rejimin demokratlığının turnusolu bu şüpheli ölümler karşısındaki tavrıdır. Eren’in babası Yaşar Özel’in Birgün’e yolladığı mektuptan sonra daha fazla ne söylenebilir ki:

“Yeni komuta kademesine methiye düzenler neden Genel Kurmay’a sormuyorlar benim yavrumun gözünden nasıl vurulduğunu… İlk başta intihar dediler, şakayla olmuş dediler, sonradan da arkadaşının kaza kurşunuyla vurulduğunu söylediler.

Son on yılda bu ülkenin ölüm ocaklarında 500’e yakın garip askerin kuşkulu şekilde öldürülerek bayraklara sarılıp adeta şov yaparcasına ailelerine teslim edildiğine şahit olduk. Sahi tüm bunları duyuyor mu bu şakşakçı medya zurnacıları!

Eren yavrumu ahmak bir çocuğun vurduğunu söyleyerek tutuklamışlar. Ne fark eder ki… Asıl o ahmağın eline bir önceki ahmaktan kalmış olan o kirli silahı kim verdi? Asıl suçlu olanlar onlar. Onları o kirli zihniyetleriyle eğitenler ve halen kirli birer canavar yetiştirmeye cevaz verenler.

Eski Genel Kurmay Başkanı ‘askerimizi alnından vurduk’ demişti. ‘Rezalet’ demişti. Rezaletler halen devam ediyor sayın şakşakçılar, duyanınız var mı?

Diyelim ki bundan sonra hükümet üzerinde askeri vesayet kalktı. Ya devletin tüm organlarının iliklerine kadar inmiş olan militarist vesayet nasıl kaldırılacak, cevabı olan var mı? Sayın gazeteciler Eren yavrumu gözünden vurdular, sahi duyanınız var mı?

Dün gece ‘çok üşüyorum baba’ dedi bana. Ben de içim kan ağlayarak, ‘bedene sarıl oğlum’ dedim. Biz de geleceğiz ya…

http://www.birgun.net/actuels_index.php?news_code=1316255501&day=17&month=09&year=2011