IMF'ye olan 1,6 milyar Euro borcunu bugün ödeyemezse kağıt üstünde iflas edecek olan Yunanistan için, Indiegogo'da destek kampanyası başlatıldı.

Bianet'te yer alan habere göre, İngiltere merkezli Thom Feeney isimli kullanıcı tarafından başlatılan kampanya kitle fonlama yöntemiyle 1,6 milyar Euro borcu yedi günde toplamayı hedefliyor.

Kampanya için 3 Euro bağış yapanlara Tsipras postkartı, 6 Euro bağış yapanlara feta peyniri ve zeytin yağı, 10 Euro bağış yapana bir şişe Uzo, 25 Euro bağış yapana bir şişe şarap, 160 Euro bağış yapana Yunanistan yemekleri sepeti, 5 bin Euro bağış yapana 2 kişi için bir haftalık Yunanistan tatili, 1 milyon Euro bağış yapana ise Yunanistan halkının minnettarlığını vaat ediyor.

Toplanan tüm parayı Yunanistan hükümetine ödemeyi söz veren kampanyaya katılım sürekli artıyor.

Yunanistan 1,6 milyar Euro borcunu bugün ödeyemezse kağıt üstünde iflas edecek. Öte yandan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis Yunanistan’ın bugün IMF’ye olan borcunu ödemeyeceğini söyledi.

Kampanyaya şuradan ulaşabilirsiniz.

INDIEGOGO NEDİR?

Indiegogo, kullanıcıların projeleri için kampanya başlatarak para topladığı bir internet sitesi. Film projesinden, okul harcına, seyahat planından, gazete ilanına çok sayıda projenin fonlandığı bu yönteme "kitle fonlama" deniyor. Bu yöntemle tekil kullanıcıların çok düşük miktarlardaki katkılarıyla büyük miktarlardaki harcamalar fonlanabiliyor. Gönüllü fonlayıcılar, kampanya sahibinin isteğine bağlı olarak katkıları karşılığına küçük hediyelere sahip olabiliyor.

INDIEGOGO’DA EN HIZLI FONLANAN KAMPANYA      

Indiegogo'da 3 Haziran günü Murat Aktıhanoğlu, Oltaç Ünsal ve Duygu Atacan tarafından başlatılan, ABD'nin prestijli gazetesi The New York Times'ta Gezi Parkı direnişi ilanı için 2 bin 500 bağışçının yardımı sayesinde, 100 bin doların üstünde para toplandı.