Yeni uygulamayla biletler neredeyse uçak fiyatına yaklaşırken, vatandaşlardan sonra ihracatçılar da isyan etti...

 

'Esnek' ve 'dinamik' fiyat politikası adını verdiği uygulamayla bütün bilet ücretlerini bir anda yükselten İDO özellikle tatil sezonunda vatandaşlar için kabus halini aldı. İstanbul'dan Bursa, Yalova, Bandırma gibi hatlara en kolay ulaşım olarak görülen İDO'dan başka alternatifi olmayan vatandaşlar, eğer bileti kalkış saatine yakın almak isterlerse neredeyse uçak fiyatına yakın ücret ödemek zorunda kalıyor.

 

YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN

Tepkilere rağmen uygulamadan ve yüksek kazançtan vazgeçmeyen İDO yönetimine bir tepki de ihracatçılardan geldi. Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, "İDO özelleştirme sonrası uyguladığı fiyat politikası ile sadece vatandaşları değil, işadamlarını da zora sokuyor" dedi. Gençoğlu yazılı açıklamasında, acilen yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi. Esnek ücret tarifesinin adaletsizliklere yol açtığını aktaran Gençoğlu, bilet alırken de artık büyük zaman kayıpları yaşandığını belirtti.

 

REKABETE AYKIRI

Gençoğlu, "İDO'nun yaptığı taban ve tavan bilet fiyatları arasında çok büyük farkların olması, araca ve şoföre ayrı bilet istenmesi, cam kenarı ve koridor fiyatlarının farklılıkları diğer işletmelere de kötü örnek oluşturuyor. Bunları göz önünde bulundurarak hareket etmek gerekiyor" diye konuştu. İDO web sayfasının kullanım elverişsizliği nedeniyle internet üzerinden ve telefonla çağrı merkezinden bilet alınamadığı, bu nedenle son anda yüksek ücretler ödeyerek bilet almak zorunda kalındığını savunan Gençoğlu, Rekabet Kurumu başta olmak üzere yetkililerin bu adaletsizliğe bir an önce çözüm bulması gerektiğini vurguladı.

 

1,5 AYLIK KAMPANYA

Son dönemde artan fiyatlar ile büyük şikayet alan İDO, 1 Temmuz itibariyle otomobil ücretlendirmelerinde özelleştirme öncesi dönemdeki fiyatların da altında sabit fiyatlar sunacak.

 

Sadece Pazartesi – Perşembe günleri arasında geçerli olacak bu kampanya sayesinde otomobilleri ile seyahat edecek olan İDO yolcuları, araçları için sabit fiyat ödeyecek.

   

Bu cazip kampanyada otomobiller için uygulanacak sabit ücretler ve geçerli olacak hatlar şu şekilde

 

• Pendik-Yalova  51 TL,

 

• Yenikapı-Yalova  59 TL,

 

• Yenikapı-Bursa  75 TL,

 

• Yenikapı-Bandırma  85 TL.

 

Yaz dönemi boyunca da yolcularının daha avantajlı bir şekilde seyahat etmesini hedefleyen İDO’nun bu kampanyası, 15 Ağustos’a kadar devam edecek. (Rortahaber)