Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil uçak biletleriyle alakalı önemli bir açıklama yaptı. Kotil, üçüncü havalimanının açılması ile birlikte masrafların azalması ve bilet fiyatlarının düşmesinin beklendiğini söyledi.

2009 yılında yaşanan petrol fiyatlarındaki düşüş ile uçak bileti fiyatlarının da ucuzladığına dikkat çeken Kotil, üçüncü havalimanının faaliyete başlaması ile birlikte uçak bileti fiyatlarında düşüş olacağı yönünde beklenti olduğunu da vurguladı. Zaten düşük olan uçak bileti fiyatlarının daha da düşebileceğini belirtti.

THY Genel Müdürü Temel Kotil Temel Kotil, bilet fiyatlarındaki değişikliğin fiyat döviz kur hareketlerine de bağlı olduğunu belirterek, "Bugüne kadar hiçbir uçağımızda boşluk olmadı, fiyatları buna göre ayarlayıp kar–yolcu ilişkisini iyi dengelediğimizi düşünüyorum" dedi.

THY'nin uçakların karbon salınımını azaltmak için çalışmalar yaptığını da belirten Kotil, 2050 yılına kadar karbon salınımını ciddi oranda düşürmek istediklerini ifade etti. THY'deki uçakların yeni olması bakımından yakıt tüketiminde oldukça fazla kar ettiklerini söyleyen Kotil, en az yakıtla en fazla mesafeyi kat ederek çevreyi koruyoruz dedi.

En ucuz uçak biletini bulmak için tıklayınız >>>