(Bahadır Atasoy / sosyalmedya.co)

Apple’ın 14 Aralık günü Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu 27 ülkede iPhone 5′in satılmaya başlanacağını duyurması ile birlikte gözler üç mobil operatöre çevrildi.

Turkcell ve Avea iPhone 5′in satış fiyatını açıklayan ilk şirketler olurken, Vodafone şu ana kadar fiyat konusunda sessizliğini bozmadı.

Turkcell, iPhone 5′in satış fiyatını açıkladı. 16 GB’lık modeli 2.149 TL’den satacak olan şirket, 32 GB’lık iPhone 5 için 2.479 TL, 62 GB’lık için ise 2.829 TL fiyat belirlemiş.

Turkcell’in Online Alışveriş sitesi Turkcellmagaza.com’da iPhone 5 için ön siparişler alınmaya başlandı. Ancak 14 Aralık’ta başlayacak satışlar öncesinde şirket faturalı müşterileri için hazırlanan kampanyaları henüz duyurmadı.

Vodafone, internet sitesinde 14 Aralık’ta iPhone 5′i müşterileri ile buluşturacağını açıklıyor. Ancak henüz cihaz fiyatı ve kampanyalar hakkında bir bilgi şirket tarafından sunulmadı. Kampanyalar hakkında bilgilendirme almak için internet sitesindeki formu doldurarak beklemeye geçebiliyorsunuz.

Avea, iPhone 5′in fiyatını 2.139 TL olarak açıklarken, ön talep toplamaya başlandığını duyurdu. Avea müşterileri Avea İletişim Merkezlerine giderek siparişlerini verebilecek.

Ancak Avea hat sahipleri de diğerleri gibi taahhütlü olarak cihazı almak için beklemek zorundalar. Şirket, kampanya tekliflerini 14 Aralık günü açıklayacak.

YURTDIŞINDA DAHA UCUZ

Bu arada yurtdışına gidiş geliş uçak bileti + iPhone5’in Türkiye’den daha ucuz olabildiğini de hatırlatalım. Yurtdışında en ucuz iPhone5 de buralarda >>>