Tüketici Hakları Derneği elektriğe ve doğalgaza yapılan son zamları davul ve zurna eşliğinde çekilen halaylarla protesto etti.

 

Serhat KORKMAZ / Bianet

 

Tüketici Hakları Derneği (THD) elektriğe yapılan yüzde 9.26'lık zam ile doğalgaza yapılan yüzde 18.72'lik zammı bugün 11.30'da Ankara Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK) önünde protesto etti.

 

"Oynatmaya az kaldı hükümet dikkat", "Zamlara selam, soyguna devam", "Tüketici Kaz mı, Bu Soygunlar Az mı?" gibi dövizler taşıyan dernek üyeleri adına basın açıklamasını THD Genel Başkanı Turhan Çakar okudu. Son zamlardan "mutluluk" duyduklarını söyleyen Çakar, bu "mutluluğun" nisan ayında yeni zamlarla pekiştirilmesini istedi.

"ZAM ZİNCİRİ TAMAMLANDI"

"Sayın hükümet erkanı ve özellikle de bizim çok sevgili 'zamdaş' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, elektriğe 9.26, doğalgaza 18.72 oranında zam yapıldığını sizin mübarek ağınızdan duyarak enerji alanındaki zam zincirini tamamlamış olduğunuzu anlamakla çok duygulandık.

 

"Doğrusu tek kalemle aldığınız bu 'külli miktardaki zamlar ile elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki şampiyonluğumuzu başka ülkelere kaptırmamız bizi ziyadesiyle mutlu etti."

 

Basın açıklaması davul ve zurna eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.