İstanbul’da taksiye binen yolcuların kısa mesafe için 8 lira 75 kuruş ödemesini gerektiren yeni düzenleme yürürlüğe girdi.

İstanbul Taksiciler Odası’nın talebi doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar uyarınca, tüm taksiciler dün geceden itibaren taksimetrelerini yeni sisteme geçirmeye başladı.

Düzenlemeye göre 2.5 kilometreye kadar olan taksi mesafesi için ‘indi-bindi’ uygulaması yapılacak. Bu uygulama için belirlenen ücret ise 8 lira 70 kuruş olarak kabul edildi.

İstanbul Taksiciler Odası’nın hazırladığı uygulama İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilgili birimleri tarafından da kabul edildi. Buna göre taksimetre açılış ücreti tüm sengmentler için 3 lira 45 kuruş olacak. Gidilen kilometre başına 2 lira 10 kuruş ücret yazacak.

YARGIYA TAŞINACAK

Kararın iptali için yargıya başvuracaklarını açıklayan Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, taksi ücretlerine daha üç dört ay önce yüzde 10 zam yapıldığını söylemişti.

“Bu 8,75 liralık indi-bindi ücreti, 10 lira olarak uygulanacaktır” diyen Deniz, taksicilerin yüzde 45’lere varan indirimlerle otomobil aldıklarını, vergi muafiyetinden yararlandıklarını anlatmıştı.