Euro, Syriza lideri ve aynı zamanda yeni Yunanistan Başbakan’ı Alexis Tsipras’ın, "bütçe kesintileri için uluslararası taleplere boyun eğme çağının sona erdiğini" söylemesinin ardından teknik göstergelerin aşırı düşüş sinyali vermesi ile önceki kayıpları tersine çevirdi.

Norveç kronu ve Avustralya doları, petroldeki düşüşün emtia para birimlerine talebi azaltması ile değer kaybetti. Çin yuanı, düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Hong Kong’daki HSBC Private Bank Asya yatırım stratejisi yöneticisi Ben Pedley, “Bu sonucun volatiliteyi en başa döndürdüğünü düşünüyoruz. Yunanistan’ın eurodan çıkması çok düşük bir olasılık veya ihtimal olarak görüyoruz” dedi.

SON 11 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Euro, 1.1098 dolar ile Eylül 2003’ten bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından, Londra saati ile 07:22’de 1.1203 dolar seviyesinde yatay bir seyir izliyor. Euro yen karşısında, 130.15 yene gerileyerek Eylül 2013’den bu yana gerilediği en zayıf seviyeyi görmesinin ardından, yüzde 0.3 artış ile 132.38 yenden işlem gördü. Yen dolar karşısında, yüzde 0.4 gerileyerek 118.19 yene geldi.

TSİPRAS'IN 'ULUSLARARASI KREDİTÖRLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ' ÇAĞRISI

Syriza lideri Alexis Tsipras, seçimde Başbakan Antonis Samaras’ı geride bırakmasının ardından Pazar gecesi Atina’da yaptığı konuşmada, Yunanistan’ın uluslararası kreditörlere boyun eğme çağının sona erdiğini söyledi.

Tsipras ayrıca, "Yeni hükümetin önceliği, Yunanistan halkının kaybettiği saygınlığını geri kazanması olacak" dedi.