Alışveriş merkezi yapılacağı için günlerdir büyük protestolarla korunmaya çalışan Taksim Gezi Parkı’na perakendeciler mesafeli yaklaşıyor.

Taksim Gezi Parkı'nda yaşananlara iş dünyasından da tepkiler geliyor.

Ümit Nazlı Boyner, Taksim Gezi Parkı'nda yapılacak AVM'ye Boyner Holging olarak katılmayacaklarını açıkladı. Boyner, 'Müşterilerimizin bu kadar karşı çıktığı bir projede yer almamız mümkün değil' açıklamasında bulundu.

BEN O AVM'YE GİRMEM!

Herry Mağazasnın sahibi Selami Sarı, "Tepki olarak ben o AVM'ye girmem, kan dökülmüş bir yerde mağaza açmam. Ben Karadenizliyim, yeşile aşığım. İnsanlar ağaçları korumak için bu kadar reaksiyon veriyor. Ne Gezi Parkı’nda ne de Emek Sineması’nın yerine yapılacak AVM’de yer almam" dedi.

ŞEHİR İÇİNDE OLMASIN

Damat, Tween gibi markaları bünyesinde bulunduran Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise projenin tamamını görmek gerektiğini belirterek “Tarihi gerçekliği korunacak deniyor. Tabii ki toplumsal hassasiyeti de gözetmek lazım. Ancak ben zaten genel manada AVM’lerin şehir içinde olmaması gerektiğini düşünüyorum yıllardır. Çünkü bu pek çok alt yapı ve üst yapı sorununa neden oluyor” dedi.

AVM kiralama ve danışmanlık hizmeti veren 4A’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurtuluş “Böyle bir yeri ne kiralarım ne danışmanlık veririm ne de tüketici olarak giderim” diye konuştu.