Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Wall Street Journal gazetesine yaptığı açıklamada "Karl Marx haklıysa bir noktadan sonra kapitalizm kendini yok edebilir. Piyasalar bu aşamada çalışmıyor" dedi.

Roubini, global ekonominin ABD, Euro Bölgesi ve Japonya öncülüğünde bir resesyon uçurumunun kenarına geldiğini ve hükümetlerin bundan korunmak için tamamen yanlış, şeyler yapmakta olduğunu dile getirdi.

ABD ve Euro Bölgesi gibi ekonomilerin daha fazla canlandırma önlemlerine ihtiyaç duymalarına rağmen bunun tersine yüksek borç yükü ile ezilen ekonomileri nedeniyle tasarruf tedbirleri almaya başladığını hatırlatan Roubini önümüzdeki iki üç aylık dönemde global ekonominin resesyona girmesi şansını yüzde 50 olarak gördüğünü belirtti. (HABERTÜRK)

KİMDİR?

Nouriel Roubini (d. 29 Mart 1959, İstanbul, Türkiye) ABD'li ekonomist ve mevcut IMF danışmanı ve IMF'nin Türkiye şefi başkanı.

1959 yılında İstanbul’da dünya gelen Prof. Dr. Nouriel Roubini, aslen İran Yahudisi olan ailesi ile birlikte iki yaşındayken Tahran’a taşındı. Daha sonra, ailesi ile yaşamını İsrail ve İtalya’da sürdürdü. Burada ilk ve orta öğretimini tamamlayan Roubini, ardından Amerika’ya giderek Harvard Üniversitesi’nde Uluslararası ekonomi eğitimini tamamladı ve mezun oldu.

Araştırma konuları arasında makroekonomi, uluslararası makroekonomi ve uluslararası finans, para politikası, ekonomi politikası, politik ekonomi ile büyüme teorisi bulunuyor. Amerikan vatandaşı olan Roubini, İngilizce, Farsça, İbranice ve İtalyanca biliyor.