Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik uygulayacağı ekonomik yaptırımların sektörü bir miktar olumsuz etkileyeceğini belirtti. Kavak, Rusya'yı kaybetmek istemediklerini de söyledi.

Kavak, Rusya tarafından Türkiye'den sebze ve meyve alımına getirilecek sınırlamanın sektöre yansımalarını değerlendirdi.

‘RUSYA EN ÖNEMLİ TİCARİ PARTNER’

RS FM'de yayınlanan Dünya Panorama'da konuşan Ali Kavak, Rusya ile Türkiye arasında özellikle son yıllarda çok hızlı gelişen, ekonomik, kültürel, sosyal, siyasi işbirlikleri olduğunu hatırlatarak, Rusya'nın iyi bir partner ve yaş sebze-meyve ihracatında önemli bir pazar olduğunu söyledi.

İki ülke arasında yaşanan gerilim karşısında iyimser olan Ali Kavak, bu gerilimin en kısa sürede sona ermesini temenni etti.

Rusya tarafından uygulanan ekonomik yaptırımların sektörü bir miktar olumsuz etkileyeceğini kabul eden Kavak, "Ancak biz Rusya'yı kaybetmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı. Karamsar olmadığının altını çizen Kavak, "En kısa sürede sağduyunun hakim olmasını ve tekrar eski güzel günlere dönülmesini istiyorum" dedi.

‘GERİLİM YERİNİ DOSTLUĞA BIRAKMALI’

"Bu gerginliğin bir an önce kendini eski dostluk havasına bırakması çabaları var" diyen Kavak, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gerilimin en kısa sürede aşılmasının iki ülkenin de yararına olacağını söyledi.

Kavak, "Bu dostluk ilişkisinin tek taraflı olmadığını, Rusya halkından ve sivil toplum kuruluşlarından da ilişkilerin tekrar normalleştirilmesi adına adım atılmasını umuyorum. Gerginlik yerine, istikrar ve dostluk atmosferinin hakim olacağını düşünüyorum." diye konuştu. (Sputnik)