Kullanılmayan hesapların bugün kapatılmaması halinde, bankalar müşterilerden hesap işletim ücreti alacak

Yürürlüğe girecek yeni yasa ile kullanılmayan banka hesaplarından bankalar, hesap işletim ücreti alacak. Kullanılmayan hesapları müşteriler, banka şubelerine giderek ya da müşteri hizmetlerini arayarak bugün içerisinde kapatabilirler. Bankalar ise hangi hesapların kapatılacağını müşterilere bildirmek durumunda.

 Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, 28 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan yeni Tüketici Kanununa dikkat çekerek, "6502 sayılı kanun yürürlüğe girecek. Burada bankalarla ilgili bazı önemli hususlar var" dedi.

Ağaoğlu: Artık bankalar tüketicilere aidatsız kredi kartı çıkartmak zorunda oldukları gibi, haber vermeden, onay vermeden tüketicilere bir takım ücretler tahakkuk ettiremeyecekler. Örneğin; kredi kartını kapatmak isteyen bir tüketici kapatma ücreti ile karşı karşıya kalmayacak. Ancak tüketiciler mutlaka kendilerine gönderilen, bankalardan gelen mesajları dikkate alsınlar.

Ağaoğlu müşteri hizmetlerini arayarak hesabını kapatan tüketicileri uyararak, "Tüketiciler bu hesaplarını mutlaka ya banka şubelerine giderek ya da müşteri hizmetlerini aramak sureti ile kapatmalıdırlar. Şayet müşteri hizmetlerini ararsanız mutlaka o aradığınız tarihi ve kendi numaranızı bir kenara not alın. İleride banak, ’Biz bu şekilde aranmadık’ derse, sizin elinizde o tarih, o telefon kaydı delil olacaktır" dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), başta hesap işletim ücreti olmak üzere, bankaların tartışmalı birçok ücret ve kesintisini yasal zemine kavuşturuyor. BDDK’nın hazırladığı yeni taslağa göre, başta hesap işletim ücreti olmak üzere, bankaların birçok ücret ve kesintisi yasallaşıyor.

Kullanılmayan banka hesapları