Alışveriş yatırımcıları ile perakendeciler arasındaki döviz bazlı kira sözleşmelerindeki kriz büyürken,  AVM yatırımları da düşüyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) öncülüğünde AVM yatırımcıları ve perakende sektörünün önde gelen temsilcileri bir araya geldi. Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı sektörün sorunlarını anlattı. Kığılı, " Takım elbise alan erkeklerin çoğu hapiste. Bir darbe de buradan yedim" dedi.

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şu anda en iyi iş yapan AVM’ler maalesef yabancı yatırımcıların ya da yöneticilerin elinde. Devir iyi niyetle karşılıklı sorunları çözme dönemi. Terörü çözersek AVM’lerle aramızdaki sorunu 3-6 ay içinde çözeriz. Biz AVM’lerden belli bir süre için döviz kurunda iyileştirme istiyoruz. Yüzde 10 düşürüldüğünde kiralarımız 1000 TL düşer.

Bu yıl erkek giyimi geride. Ordudan, polisten birçok kişi içeri alındı. Takım elbise alan erkeklerin çoğu hapiste. Bir darbe de buradan yedim. İstanbul’da saat 19.00- 20.00’den sonra bazı bölgelerde trafik hiç olmuyor. İnsanlar ürküyor dışarı çıkmıyor. AVM’lerde de ziyaretçi sayısı düşüyor. Bu ay elden gitti. Reina saldırısı, Adana’daki bombalı patlama, kar kış derken... Ay sonunu nasıl getireceğim diye ürküyoruz. 2 bin kişi çalıştırıyorum, bunların maaşları, diğer giderler, hammadde yatırımları var. Bunları düşününce zaman zaman uykularım kaçıyor.

Bir hazır giyimci sene sonunda yüzde 5 net kâr elde etmişse muvaffak olmuştur. İş bu vaziyette. 2017’de zannetmeyin ki bu işlerde büyüme olacak. Herkes haddini bilecek. Bazı iller artık AVM’leri kaldırmıyor. Sıkıntı var. Yazık kardeşim yapmayın. Yeni gelen AVM’lerin hiçbiri zamanında açılmayacak. Artık buradaki deniz bitti."