Orta Doğu ve Afrika'nın önde gelen finansal kuruluşu olan Qatar National Bank (QNB) Group'un bu yıl Haziran ayında satınalma sürecini tamamlamasının ardından kurumsal kimliğini yenileyen Finansbank, 20 Ekim 2016 tarihinden itibaren QNB Finansbank adıyla faaliyet göstermeye başladı.
 
1987 yılında kurulan, 2001 yılı sonrasında hızlı bir büyüme grafiği çizerek Türkiye'nin beşinci büyük bankası haline gelen bankanın gelecek dönemdeki hedeflerini kamuoyuyla paylaşmak üzere QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ve QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu'nun katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantıda konuşan QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, "Bankacılık sisteminde yenilikçiliği ile değişimin öncüsü olan Finansbank ve iştiraklerinin hisselerinin, QNB'ye satış sürecinin 15 Haziran'da tamamlanmasıyla bankamız için yepyeni bir dönem başladı. Bu yatırımla birlikte, 630'dan fazla şubemiz ve 12 binden fazla Finansçımızla bizleri Türkiye'nin en büyük beşinci özel bankası yapan başarı hikayemizde yeni bir sayfa açıldı. 50 yılı aşkın deneyime sahip olan QNB'nin Finansbank yatırımı kendi tarihindeki en büyük yatırım olma özelliği taşıyor. Bu durum QNB'nin Bankamız'ın geleceğine duyduğu güvenin, her yıl artan büyüme potansiyelimizin ve umut verici bir geleceğin de bir kanıtı olarak bizleri motive ediyor" dedi.
 
Aras, üç kıtada 30'dan fazla ülkeye yayılmış geniş ve etkin bir uluslararası ağa sahip olan QNB'nin Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı bankalar arasında en yüksek kredi notuna sahip banka konumunda olduğunu söyledi.
 
Aras, 2013 yılından beri Global Finance Dergisine göre Dünyanın En Güvenli 50 Bankasından biri olan QNB'nin, Orta Doğu ve Afrika pazarındaki köklü geçmişi ve deneyiminin getireceği sinerjiyle Finansbank'ın, önümüzdeki dönemde kurumsal, ticari ve dış ticaretin finansmanında ölçek büyüterek Türkiye ekonomisine olan katma değerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Finansbank'ın bundan sonra QNB Finansbank adıyla faaliyetlerini sürdüreceği bilgisini veren Aras, "Artık QNB Finansbank olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz. İsmimiz değişecek ancak müşterimize verdiğimiz hizmet kalitemiz daha da artacak. Başka bir ifadeyle QNB Finansbank olduk, gücümüze güç kattık" dedi.
 
Katarlı QNB, National Bank of Greece'in Finansbank'taki yüzde 99,81 payının tamamını 2,7 milyar euroya satın almıştı. (Kaynak: Milliyet)