3 dev GSM firmasının ortaklaşa kurduğu online ödeme sistemleri işi yapan ISIS adını değiştirmeye hazırlanıyor. Nedeni ise Irak İslam Şam Devleti örgütünün adının İngilizce kısaltılmasının ISIS olması.

Konuyla ilgili olarak konuşan ISIS’ın CEO’su Michael Abbott, “Şirketimiz böylesine şiddet eylemleri içinde bulunan bir firmayla hiçbir ortak değer paylaşmıyor” açıklamasında bulundu.

Abbott şirketin isim değişikliğine ilişkin olarak resmi bir açıklamada bulunmadı. Fakat firmanın bir dahaki yönetim kurulu toplantısında bu konunun masaya yatırılması bekleniyor.

ISIS’in önümüzdeki günlerde duyuracağı yeni marka ismi ile yoluna devam etmesi aslında marka değerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İngilizce arama motorlarında “isis” kelimesiyle arama yapıldığında şirketin değil de ISIS yani IŞİD’in arama sonuçlarında daha yukarıda çıkması şirketi zorunlu bir değişikliğe itmiş gözüküyor.

IŞİD’in başında bulunan Ebubekir el Bağdadi geçen günlerde halifeliğini ilan etmişti. IŞİD Irak’ta bazı bölgelerde denetimi ele geçirdi. Grup hilafet ilan ederken insanların ele geçirilen kentlerde nasıl yaşayacaklarına ilişkin islami kurallar da yayınlamıştı.

Irak İslam Şam Devleti örgütü özellikle farklı mezheplerdeki müslümanlara yönelik vahşi katliamlarıyla dünyayı dehşete düşürmüştü.