BURSA’da konuşan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, bünyelerinde oluşturdukların Negmar şirketi ile 3 gemi aldıklarını ve 25 Ekim’de Topçular- Eskihisar ile Eskihisar- Topçular arasında yolcu ve araç taşımacılığı yapacaklarını söyledi.

 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, "Her gemi bir seferde 100 ile 140 araç, 400 ile 800 arasında yaya taşıyacak. Yetişkinler 2 TL, öğrenciler 1 TL’ye geçecek. 66 aya kadar çocuklardan ücret almayacağız" dedi.

 

Bursa Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı ile Burtarım 2012’nin açılışına katılan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, açılış sonrası gazetecilere kurumları bünyesinde faaliyet gösteren ve İDO’nun rakibi olan Negmar’ın hazırlıkları ile ilgili bilgi verdi.

 

Marmara Bölgesi’ndeki turizmin, sanayinin, ticaretin gelişmesi ve nüfusun artması ile birlikte yoğunluk oluştuğunu belirten Kutlu, İstanbul ile Ege’yi birbirine bağlayan hatta Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği bünyesindeki Gübre Taşıma Şirketi altındaki Negmar Denizcilik Anonim Şirketi Narlı Denizcilik İşletmesi kurarak hat açtıklarını dile getirdi. Kutlu, bundan sonra hızlı konforlu gemilerle Topçular- Eskihisar ile Eskihisar -Topçular arasında taşımacılık yapacaklarını açıkladı. Kutlu, "Tırları, kamyonları, taksilerin yanında tabii ki yaya trafiğini de yönlendireceğiz. Şu anda İDO’nun gemileri 45 dakikaya getiriyor ancak çok büyük kuyruklar var. Saatlerce kuyruk bekliyorsunuz. Bizim kimse ile rekabet oluşturmaya, onları sekteye uğratma amacımız yok. İnsanımıza hizmet odaklı bir kurumuz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, 1 milyon 100 bin çiftçinin malı olacak. Tabii ki onların ortak malı olacak" diye konuştu.

 

YETİŞKİN 2 TL ÖĞRENCİ 1 TL

Abdullah Kutlu, bundan sonraki sürece katkı koymayı istediklerini ifade etti. Kutlu, "3 gemi ile başladık. 25 Ekim’de bayramdan önce seferlere başlayacağız. Şu anda iskelelerimiz hazır. Alt ve üst yapıları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 3 gemi ile başlayıp gemi sayımızı 5 ’e çıkaracağız. Her gemi bir seferde 100 ile 140 araç taşıyacak. 400 ile 800 arasında yaya taşıyacak. Dolayısıyla bu oradaki sorunun çözümüne katkı vermiş olacağız. Fiyatlar konusunda da rekabet yok. Kafeterya hizmetlerimiz daha konforlu ve uygun olacak. Dışarda ne kadara çay içiyorsanız, gemide de aynı fiyata çayınızı, kahvenizi içecek, sandvicinizi yiyeceksiniz. Fiyatlar çok uygun olacak. Yaya geçmek isteyen yetişkinler 2 TL’ye, öğrenciler 1 TL’ye geçecek. 66 aya kadar olan çocuklardan ücret almayacağız. İnşallah buradaki yaya trafiğini araç trafiğine katkı vereceğiz. Trafik kazaları azalacak. insanlarımız zamandan tasarruf edecek. Beklemeyecekler. Bu sorunu çözmüş olacağız" diye konuştu.

 

Gemilerin çalışma düzeni ile ilgili de bilgi veren Kutlu, 24 saat kesintisiz hizmet verileceğini kaydetti. Tepki olarak bu işi gerçekleştirmediklerini çözüme katkı için çalıştıklarını ifade eden Kutlu, "Herkes sorunu görüyor. Sorumlu bir kurum olarak bu sorunu çözelim diye bu işe girdik. Çözüm noktasında büyük katkı vermiş olacağız" dedi. (thelira)