Daha önce Türkiye’ye vize uygulamayan Hırvatistan 1 Temmuz 2013 tarihinde Avrupa Birliği üyesi olacağı için, Avrupa Birliği (AB) müktesebatına uyum yükümlülükleri çerçevesinde, 1 Nisan 2013'ten itibaren Türkiye vatandaşlarına vize uygulamaya başlamıştı.

Ancak yeniden Türkiye ile Hırvatistan arasında diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu sahibi kişiler için vize muafiyeti sağlandı. Hırvatistan'a 90 gün süreyle yapılacak seyahatlerde vizeden muaf olunacak.

Hırvatistan Bakanlar Kurulu'nun 28 Mart 2013 tarihli kararına göre; diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu sahibi Türk vatandaşları ile umuma mahsus pasaport sahibi Türk uçak ve gemilerinin sivil mürettebatı ve acil kurtarmada görevli uçakların sivil mürettebatına vize muafiyeti sağlandı.

Söz konusu karar uyarınca, diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu sahibi Türk vatandaşları ile umuma mahsus pasaport sahibi Türk uçak ve gemilerinin sivil mürettebatı ve acil kurtarmada görevli uçakların sivil mürettebatı vatandaşların Hırvatistan'a 90 gün süreyle yapacakları seyahatleri vizeden muaf olacak.

Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Hırvatistan'a yapacakları seyahatlerinde veya transit geçişlerinde ise Hırvatistan'ın dış temsilciliklerinden amaçlarına uygun vize almaları gerekiyor.