Zorunlu sağlık sigortası sebebiyle doğan borçlar bir defaya mahsus olmak üzere sıfır lira, 45 lira veya 125 liraya indirilecek.

Milliyet yazarı Abbas Güçlü, Ali Tezel'le yaptığı program sonrası 4 milyon kişinin yararlanacağı af müjdesini bugün köşesinden duyurdu.

İşte o yazıdan ilgili bölüm:

"Şu anda haberdar değiller ama 4 milyon vatandaşımız, istese de, istemese de 1 Ocak 2012'de yürürlüğe giren, Zorunlu Sağlık Sigortası prim borçlarıyla karşı karşıya. Kişi başına ortalama 4 bin liraya yakın borç var.

İNDİRİM TUTARLARI

Zamanında gelir testine girmediği için ayda iki asgari ücretten çok geliri var denilerek aylık sağlık primi 250 lira çıkanlar için bir defalığına, verilen süre içinde başvurmak kaydıyla, yeniden gelir testine girerek geçmiş borçlarının sıfır lira 45 lira veya 125 liraya indirilme hakkı olacak.

HAZİRANDA ÇIKACAK

Soma'dan dolayı biraz daha ötelendi, muhtemelen haziran ayında çıkacak.

- Şu anda Sayın Başbakanımızın önünde bir torba yasa var. İçinde Bağ-Kur prim afları var. Birinci seçenek Bağ-Kur'a 12 aydan fazla prim afları olanların prim borçlarının silinmesi. Böylece sağlıktan da yararlanabilecekler.

BAĞ-KUR BORÇLARINA YAPILANDIRMA

- İkinci seçenek Bağ-Kur'da ve SGK işveren prim borçlarında gecikme zamlarının yarısı silinerek, anaparayla beraber 36 takside bölünme imkânı. Aynı şekilde ilk taksit ödendiği andan itibaren sağlıktan da yararlanabilecekler.

Yine bu arada dileyenlere, geçmişte sildirdikleri Bağ-Kur primlerini yeniden canlandırma hakkı verilmesi de torba yasada var.  (haberler.com)