Euro Bölgesi'ndeki işsizlik oranının yüzde 11.8'le rekor seviyeye ulaştığı açıklandı.

17 ülkenin üye olduğu Euro Bölgesi'nde Ekim ayı işsizlik ortalaması yüzde 11.7'ydi. Avrupa Birliği'nin Salı günü açıkladığı işsizlik rakamları Ekim- Kasım ayları arasında yüzde 0,1 artış yaşandığını gösteriyor.

Gençler arasında işsizlik ortalamasına ilişkin verilen çok daha vahim görünüyor. Euro Bölgesi'nde gençler arasında işsizlik oranı yüzde 24'ün üzerinde.

Rapora göre Euro'yu para birimi olarak kullanan ülkelerde Kasım ayında toplam 19 milyon kişi işsiz. Ekim-Kasım aylarında işsiz sayısına 113 bin kişi eklendi.

Avrupa'nın istatistik kurumu Eurostat'ın raporunda yıllık rakamlar da değerlendirildi. Kasım 2012'deki işsiz sayısı Kasım 2011'e göre 2 milyon artış gösterdi.

İşsizlik sorunu en fazla Yunanistan ve İspanya’da yaşanıyor.Her iki ülkede de işsizlik yüzde 26'nın üzerinde. Gençler arasında işsizlik ise her iki ülkede yüzde 57 civarında.

27 AB ülkesinde ortalama işsizlik ise yüzde 10.7 ve AB ülkelerinin tümünde 26 milyon kişi işsiz durumda. AB genelinde ortalama çok düşmeyen genç işsizlik orası yüzde 23.7'lerde görünüyor.