Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 yıllık başbakanlığı döneminde örtülü ödeneğin 12 kat arttığı ve bu ödenekten 6 milyar 355 milyon lira kullanıldığını ortaya çıktı. Cumhuriyet'ten Çiğdem Toker "Örtülü Ödenek Bilançoları" başlıklı yazısında, bu tablonun bir başka anlamının şu olduğunu dile getirdi: “Başka bir ifadeyle Erdoğan’ın 11 yıl boyunca örtülü ödenekten kullandığı para, bütçe gelirlerindeki artış hızının 4 katı! Bu sonuç, hangi maliyeciye sorarsanız sorun, en hafif deyimle vahimdir.

Çiğdem Toker'in Cumhuriyet'te yer alan yazısındaki ilgili bölüm ise şöyle:

"Gelelim, Erdoğan’ın başbakanlık döneminde örtülü ödenek harcamalarının toplamına.

2003-2013 dönemini kapsayan 11 yıl boyunca örtülü ödenekten harcadığı tutar 6 milyar 355 milyon TL. (2003 ve 2004 yılı verileri Başbakanlık bütçesinden, diğerleri Maliye verileri.)

Bu yılın ocak ayından cumhurbaşkanı seçimlerini de kapsayan ağustos ayını da kapsayan 8 aylık harcama tutarı olan 738 milyon TL eklendiğinde, 7 milyar 93 milyon TL’lik bir örtülü ödenek kullanımına ulaşılıyor.

Hesabı sorulamayan 7 milyar...

Fakat bu tablodan daha vahimi ne biliyor musunuz?

Bir yıl önce Barış Güler ile Süleyman Aslan’ın evinde bulunup el konulan paraların, geri verilecek olması nedeniyle, yasal faizini de bizim ödeyecek olmamız.

2015 bütçesi hayırlı olsun."

Yazının tamamına gitmek için tıklayınız.