Hasan Genç / Teknokulis

21 Eylül'de satışa çıkan iPhone 5, bugün itibariyle 30 ülkede resmi olarak satışta. Peki iPhone 5 hangi ülkede kaç liraya satışta?

21 Eylül'de ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, Avustralya, Japonya ve Singapur'da satışa çıkan iPhone 5, 28 Eylül'de 22 ülkede daha satışa sunuldu.

iPhone 5'in satışa sunulduğu 22 ülke: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre.

Yıl sonuna kadar 100 ülkede yaklaşık 240 operatör tarafından satışa sunulması beklenen iPhone 5, ülkemizde henüz resmi olarak satışa sunulmadı.

Türkiye'deki satış fiyatını yüksek bulan birçok kişi, yurtdışından iPhone 5 almayı tercih ediyor. Yaklaşan Kurban Bayramı tatili ile birlikte yaklaşık 200 bin Türk vatandaşının yurtdışına çıkması bekleniyor. Türk vatandaşlarının yurtdışındaki uğrak yerleri arasında Apple Store'lar önemli bir yere sahip.

Birçok ülkede turistler için sunulan vergi iadesi sayesinde uygun fiyatlara iPhone 5 almak mümkün.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

iPhone 5'i aldığınız mağazada pasaportunuzu göstererek vergi iadesi için gerekli belgenin düzenlenmesini istemeniz gerekmekte. Bu belge olmadan vergi iadesi almanız mümkün değil.

Ziyaret ettiğiniz ülkeden ayrılırken havaalanında vergi iadesi formunu gümrük memurunun onaylaması gerekmektedir. Gümrük memuru vergi iadesi almak istediğiniz telefonu görmek isteyebilir, bu yüzden telefonu yanınızda bulundurun.

Gümrük memurunun onayladığı vergi iade formu ile vergi iadesi veren aracı kurum ofislerinden vergi iadesini alabilirsiniz.

19 ülkedeki Apple Store'lardan iPhone 5 alırsanız ne kadar ödersiniz? Bu sorunun cevabını sizler için araştırdık. İşte SIM kilitsiz 16 GB iPhone 5'in fiyatları:



Ayrıca ucuz orjinal iphone ve iphone aksesuarları için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz: