Dolar Spot Endeksi, traderların Fed'in politika kararı öncesi ABD parasındaki uzun pozisyonlarını azaltmasıyla, Salı günkü kazançlarını sildi.

Bloomberg'de yer alan habere göre yatırımcılar, Fed'den faiz artırımı ve şahin yanlısı bir duruş sergilemesini bekliyor. Başkan Janet Yellen'a yönelik beklentiler, Çarşamba günü ge4rçekleştirilecek olası bir faiz artırımı hariç 2017 yılında en az iki kez daha 25 baz puanlık artırıma gidilemsinin sinyalini vereceği yönünde.

Bununla birlikte gösterge endeksin Ocak ayındaki düzeltmeden bu yana yüzde 2'nin üzerinde yükseldiği göz önünde bulundurulursa, Petrol  fiyatlarındaki son düşüşün ardından yetkililerin gelecek verilere dikkat çekmesi durumunda dolar boğaları hayal kırıklığına uğrayabilir.

Fed beklentilerine Hollanda'daki seçimlere ilişkin endişelerin eklenmesiyle beraber Euro/Dolar  paritesinde volatilite iki ayın zirvesi olan yüzde 17 seviyesinin üzerine tırmandı.

ABD Doları'nın on önemli piyasa parası karşısındaki değerini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 14:20'de yüzde 0.21 ekside 1,244.88 puan seviyesine geriledi. Euro/Dolar  paritesi, yüzde 0.18 artıda 1,0623 seviyesinden işlem gördü.