Musul operasyonu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemine desteği ve Merkez Bankası'ndan faiz indirim beklentilerinin etkisiyle, 3.1140 lira ile yeni zirveye çıkan dolar, yeni güne 3,0920'den başladı. Saat 11:31 itibariyle 3.0811'e, ardından kademeli oalrak düşüşü sürdürerek 3.0787'ye kadar geriledi. 

Lira, son dönemde diğer gelişen para birimlerinden negatif ayrışırken jeopolitik gelişmeler ve Başkanlık sistemine dair açıklamaların kur üzerinde baskı oluşturabileceğine dikkat çekiliyor. 

Bugün açıklanan veriye göre Çin ekonomisi 3. çeyrekte %6.7 ile beklentilere paralel büyüdü.

Ekonominin iyi durumda olduğuna işaret eden veri, çoğu gelişen ülke para birimini de destekledi. 

FAİZLERDE BİR DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR 

Bugün ABD'de konut başlangıçları verisi, akşam saatlerinde Fed'in Bej Kitap raporu açıklanacak.
Ancak piyasalar için önemli viraj yarınki Merkez Bankası kararı olacak. Genel beklenti, koridorun üst bandındaki 25 baz puan faiz indirimlerinin devam edeceği yönünde. 

HSBC Portföy Yönetimi'nden İbrahim Aksoy yolladığı notta, lirada son haftalarda yaşanan değer kaybı sonrası doların kazanç potansiyelinin oldukça sınırlı olduğu görüşünü belirtti. Aksoy "Fakat Irak’ta tek taraflı bir kara operasyonunun liraya dair tedirginliği artırabileceğini not edelim" ifadelerine yer verdi. 

Yarın ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklanıyor. Bankanın varlık alım programını azaltmayı tartıştığına dair haberler geçen haftalarda piyasalarda heyecan yaratmıştı. Yatırımcılar, yarınki toplantıda Başkan Draghi'nin bu konuda vereceği mesajları izleyecek. Faizlerde ise bir değişiklik beklenmiyor.