Ak Parti-Cemaat çatışmasında ses kaydı sızdırmaları, hakaretler, bel altı vurmalar ve misillemeler birbirini izliyor. Başbakan Erdoğan’ın Fethullah Gülen’in yasa dışı dinlemelerle elde edilen ve iş dünyasından bazı isimlerin de adının geçtiği ses kayıtlarını mitinglerde kullanmasının ardından Başbakan’ın yolsuzluk operasyonlarında dava dosyalarına giren ve ayrıca nasıl dinlendiği belli olmayan bazı şok konuşmaları yayınlanmıştı. Başbakan bu konuşmalarda çeşitli medya organlarına müdahale ediyor, oğluyla yaptığı konuşmada ise 17 Aralık yolsuzluk operasyonu haber verip paraları sıfırlamasını istiyordu.

Şimdi de Başbakan’ın sık sık vurguladığı “Ey Hoca gel siyasete gir” söylemine Gülen Grubu’ndan “para kazanmak isteyen siyaseti bırakıp, iş hayatına girsin” yanıtı geldi.

TUSKON, 5’inci Olağan Seçimli Genel Kurul’unu gerçekleştirdi. 1000 delegenin katıldığı ve tek listenin oylamaya sunulduğu Genel Kurul’da Rızanur Meral 5’inci kez TUSKON başkanı seçildi. Meral, genel kurula hitaben yaptığı konuşmada, güncel tartışmalara da değindi.

Fethullah Gülen Grubu’na yakın iş insanlarının üye olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON ) Başkanı Rızanur Meral, son günlerde bazı siyasetçilerin Sivil Toplumu kastederek sık sık, 'muhalefet yapacaklarsa parti kursunlar siyasete girsinler' dediklerine atıfta bulunarak, "Buna karşılık bazı işadamları da verdiğimiz vergilerin, ülke kaynaklarının nasıl kullanıldığını bilmek en doğal hakkımız diyorlar. Bunu yapmak niçin muhalefet olsun diyor ve şunu ekliyorlar; siyaset millete hizmet etme yeridir, para kazanma, servet edinme yeri değildir. Para kazanmak isteyen siyasileri eşit şartlarda rekabet edebilmek adına siyaseti bırakıp, şirket kurup iş hayatına girmeye davet ediyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Fethullah Gülen’i kastederek şöyle demişti: “Ey hoca, ey hoca, eğer bir yanlışın yoksa, Prensilvanya’da durma. Senin vatanın Türkiye’yse, vatanına gel. Siyaset yapacaksan çık meydanlara siyaset yap”.