Türkiye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Alman Bild gazetesine Türkiye-Almanya ekonomik ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Bild'in pazartesi baskısında "Türkiye yine Almanya’dan ekonomik yardım istiyor" başlığı ile çıkan haberde Bakan'ın "İlişkilerde normalliğe dönme zamanının gelmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerine yer verildi.

Habere göre Washington'daki G20 Maliye Bakanları buluşmasında zayıflayan Türkiye ekonomisini yeniden canlandırmanın yollarının ele alındığını kaydeden Bakan Şimşek, "Bunun için Almanya’ya ihtiyacımız var" diye konuştu.

Bakan Şimşek mart ayı sonunda Almanya'nın önemli ekonomi gazetelerinden Handelsblatt'a yaptığı açıklamada da Türkiye ve Avrupa'da söylemlerin sakinleşeceğini ve tekrar olumlu bir gündeme geri dönebileceklerini umduğunu ifade etmişti.

Türkiye ile Almanya ilişkilerindeki gerginlik, Türk bakanların referandum etkinliklerine yönelik engellere tepki olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı 'Nazi uygulaması' benzetmeleri ve Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in Türkiye'de tutuklanması üzerine daha da artmıştı.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble ise birkaç hafta önce Alman Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, gazeteci Deniz Yücel'in tutuklanması öncesinde Türkiye'ye ekonomik destek konusunda Türk mevkidaşı Şimşek ile görüşmeler yürüttüklerini söyleyerek, "Görüşmeler iyi ilerliyordu. Ama ardından tutuklama geldi. Bu, durumu son derece güçleştirdi" diye konuşmuştu. (Kaynak: DW)