Ekonomiden Sorumlu Başbakan YardımcıMehmet Şimşek, 2016-2018 dönemlerini kapsayan Orta Vadeli Ekonomik Programı (OVP) açıklıyor.

Başbakanlık Yeni Bina’da yapılan toplantıya Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra kamu kuruluşlarının üst düzey yöneticileri de katılıyor.
 
Bakan Şimşek'in açıklamalarından satır başları şöyle:
 
- Küresel ekonomiye baktığımızda toparlanma yavaş olacak.
 
- Küresel büyüme kriz seviyeleri öncesinin çok altında.
 
- Avro Bölgesi'nde büyümenin devam edeceğini öngörüyoruz.
 
Önümüzdeki dönemde Avro'nun güçlenmesini bekliyoruz. Avro'nun değer kaybı, petrol fiyatlarındaki düşüş ve AMB'nin genişleyici para politikasıdır.
 
İşsizlik oranları ABD'de kriz öncesi seviyelere hatta altına gittiğini görüyoruz ama Avro bölgesinde henüz kriz öncesi seviyelere inememiştir. Önümüzdeki dönemde muhtemelen Avrupa'daki toparlanmayla birlikte bir iyileşme görülebilir. Küresel anlamda enflasyon düşük seyretmektedir. Amerika'da bir artış olmakla birlikte yüzde 2'nin üzerine çıkmamıştır. Avro bölgesinde sıfıra yakındır ancak toparlanmayla birlikte kademeli bir artış söz konusu olabilir. 
 
Gelişmekte olan ülkelerdeki yavaşlamayla birlikte risk iştahı azalmaktadır. Küresel dış ticaret hacminde yavaşlama söz konusudur. Bu da Türkiye'yi etkilemektedir.

Öte yandan, Reuters’e konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek 1000’den fazla askeri personel firari olduğunu belirtti.

Darbe girişiminin bastırılmasının ardından başlatılan soruşturmalarda 6 bin 823 asker gözaltına alınmıştı.