Hesap özetlerindeki “sms üyelik ücreti”ni gören tüketici “Bankalardan sms almak istemiyoruz. Gönderdikleri smslerin ücretini biz ödüyoruz. Artık internet bankacılığını kullanırken, hesap güvenliği için ve bilgilendirme için gönderdikleri smslerden bile para alır oldular” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 
Bankalardan tüketicilere bir sürpriz daha! Ekstrelerinde “sms üyelik ücreti” adı altında ücret kesildiğini gören tüketiciler Şikayet Portalı Şikayetvar’a yazdıkları şikayetlerle banka ve banka masraflarını topa tuttular. Bankaya herhangi bir hesap açtırdığınızda bankaların sözleşmede koşullu olarak tuttuğu bu ücret şikayetleri arttıracağa benziyor. Bankalar tarafından alınan bu ücreti şikayet eden tüketicilerin öne çıkan şikayetleri şöyle:
 
KULLANILMAYAN SMS ÜCRETİ! 
“Sms üyelik ücreti adı altında hesap kartımdan birkaç aydır ücret kesiliyor. Fakat benim telefon numaram değişeli en az 5 ay oldu ve öncesinde de zaten bankadan hiçbir konuda mesaj gelmiyordu. Yani kullanmadığım numaraya attıklarını iddia ettikleri sms'ler için benden ücret kesiyorlar.Maaşımı bu bankadan almasam kapısından içeri dahi girmem bundan sonra maaşımın yattığı gün tamamını çekip başka bir bankada değerlendireceğim ama sms üyelik ücretiyle ilgili yapılan hatanın düzeltilmesini mutlaka bekliyorum. Bugüne kadar hesabımdan alınan ücretlerin tekrar tarafıma ödenmesini istiyorum.”
 
SMS ÜYELİĞİ NE ZAMAN BAŞLADI? 
“Banka hesabımdan sms üyelik ücreti adı altında 9 TL ücret kesilmiştir. Müşteri hizmetleri aracılığı ile bu bedelin tarafıma iade edilmesi talebimi bankaya iletmeme rağmen sesli yanıt sistemi üzerinden tarafımın onayının dahilinde yapıldığının belirlenmiş olduğunun ve iade talebimin olumlu yanıtlanamadığı bilgisi verilmiştir. Oysaki bu alınan bedelin 2009 yılından bu yana ilk defa ve yalnızca 2012 yılında kesildiği 2011 Nisan ayından beri aktif olarak kullandığım kredi hesabımda bakiye olmasına rağmen hiçbir şekilde böyle bir bedelin kesilmediği banka bireysel müşteri temsilcisi tarafından doğrulanmıştır. “

“Bugün internet hesabımdan kontrol ettim bir de gördüm ki küçük paralarla hesabımı boşaltmışlar. Sms üyelik ücreti almışlar. Halbuki ben sms üyelik başvurusu falanda yapmadım. Müşteri Hizmetlerini aradığımda ise şunlar söylendi: 

‘Efendim siz maaş müşterisi olduğunuzdan yeni sözleşmenizi yaparken bu sms üyeliği ücreti sözleşmede var ve siz imza atmışsınız. Herhangi bir itiraz dilekçeniz dikkate alınmayacaktır’”
Kaynak: Thelira