Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli'nin geçiş fiyatının 4 dolar artı KDV olacağını belirterek, "Çift yönlü ücretli olacak. Ücret yılda bir kez revize edilecek" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan test sürüşünün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Avrasya Tüneli'nden geçişlere ilişkin, "Hem HGS, hem OGS aynı gişelerden yapılabilecek. Hız sınırımız 70 kilometre. Dolayısıyla tünelin içine girecek araç sayısı 70 kilometre hıza göre. Başlangıç olarak yaklaşık 120-130 bin aracın geçmesi. Bu kadar aracın geçinde herhangi bir aksaklık olmayacak şekilde planlama yapıyoruz. Bu planlama çerçevesinde 2 gidiş, 2 geliş olması nedeniyle de gişelerdeki ücret alımı veya HGS, OGS geçişi bu 2 şerit ile entegre olduğu için bir sıkışıklık olmayacak" ifadesini kullandı.

Bakan Arslan, tünelin tarihi Yarımada'ya zarar vermediğini savunarak, "Tarihi Yarımada'ya erişmiyor. Burada kullandığımız metotlar farklı metotlar. Herhangi bir çökmeye neden olacak bir duruma fırsat vermedik. Ola ki böyle bir şey olursa biz, aksi basınçlı sistem ile çalıştık tedbirlerimizi peşin peşin aldığımız için kabul edin ki bir çökme olacaktı. Öyle bir şey olsa bile önceden tedbir alındı. Dünyadaki, en modern teknoloji burada kullanıldı. Her türlü tedbir alınarak burada çalışıldı. Öyle bir şey söz konusu değil. Tarihi yarım ada herkes için çok önemli. Değerli mirasımızı çocuklarımıza taşımak adına bu önemliydi" diye konuştu.