Vatandaşa sundukları hizmet karşılığında adeta 'sorma ver vergisi' gibi ilginç ücretler alan bankalar şimdi de ATM cihazlarından bakiye sorgulama, hesap hareketlerini izleme, kredi borcu görüntüleme gibi işlemlerini de paralı hale getirdi.

 

ATM cihazlarından alınan makbuz fişlerini ücretlendiren bankalar şimdi de ATM'ye bakma parası kesiyor. Artık bankaya bir bakıp çıkmak da paralı. Tüketicilerin Şikayet Portalı Şikayetvar'a gönderdikleri şikayetlere göre bankalar ATM cihazlarından bakiye sorgulama, hesap hareketlerini izleme, kredi borcu görüntüleme gibi işlemlerini gerçekleştiren müşterilerini zorunlu makbuz almaya yönlendirerek para kesiyor. Buna göre bankalar ATM'den makbuz almadan hesaplarını inceleyen tüketicilerden de para kesmenin uyanıklığını buldu.

 

BANKAYA BİR BAKIP ÇIKAYIM DEMEK TE PARALI!

"Bankalar yeni bir gelir kapısı daha buldu. ATM aracılığı ile bakiye sorgulama, hesap hareketlerini izleme, kredi kartı ekstre bilgilerine ulaşma ve kredi borcu ödeme planlarını görüntüleme gibi işlemler için de ücret alınır oldu. Maaşımı bankadan almaktayım. ATM işlemim sırasında hesap hareketlerini görmek istediğimde bunu ekranda göstermemekle birlikte müşteriyi direk makbuz almaya yönlendiriyor. Son zamanlarda 0.50 kr ücret kesiyor. Kazara ATM'nin altındaki tuşlardan birine bastığınızda ücret kesileceğini söylemeden direk makbuzu kesiyor. Şikayetvar'ın haberine göre, bankaların ATM'sine baktığınızda hesap hareketleri gösterilir,makbuz almak müşterinin opsiyonundadır. Bankanın yeni uygulaması müşterinin parasını gasp etmek değil midir? Bunun anlamı banka olarak hesap hareketleri gibi gayet kolay bir hizmeti ATM ekranında göstermeyiz.Bu da yetmezmiş gibi eksikliğimizi ranta çeviririz midir?'