Fazi kararı nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından defalarca hedef gösterilen Merkez Bankası'na 'manidar' bir destek Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'tan geldi. Arınç, "Merkez Bankası’nı tehdit etmek doğru değildi. Cumhurbaşkanı belki sadece yol göstermekle kalmalı" dedi.

NTV'nin canlı yayınına bağlanan Arınç, "Merkez Bankası’nı tehdit etmek doğru değildi. Bu noktadan sonra bir şey yapmamak gerekir. Merkez Bankası'na artık bu noktadan sonra bir şey söylenmemesi gerekir. Görevlerini yapıyorlar” dedi.

Doların önlenemez yükselişine de değinen Arınç, buna yurtdışındaki gelişmelerin de etki ettiğini ancak Türkiye'deki artışın biraz daha fazla olduğunu vurguladı. Arınç, "Merkez Bankası'nın ikidebir örselenmesi, bence nisbi olarak doların yükselmesine etki etmiş olabilir" dedi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI SONRASI TOPARLANAMADI

Erdoğan'ın açıklamalarını ve ekonomi yönetiminin geleceğindeki belirsizlik nedeniyle dolar rekor üstüne rekor kırmış, Türkiye hakkındaki algıyı düzeltmek için ABD'de temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve heyeti ise uluslararası yatırımcılara güven aşılmayı başaramamıştı.