Rusya’nın kamuya ait nükleer enerji kurumu Rosatom, Akkuyu nükleer santrali projesinin yüzde 49’unu Cengiz-Kolin-Kalyon konsorsiyumuna satacağını açıkladı. Rosatom’un uluslararası faaliyetlerinden sorumlu biriminin başında bulunan Anastasia Zoteyeva, katıldığı bir konferansta hissedarlık anlaşmasının yıl sonuna kadar imzalanacağını belirtti.

Cengiz Holding, Türkiye’nin pek çok noktasında maden sahaları işletirken Üçüncü Havalimanı’nın da yüklenici firmalarından. Cengiz Holding kesilen vergi cezalarının silinmesi ve 17-25 Aralık sürecinde de sık sık gündeme gelmişti.

Sabah Gazetesi’nin sahibi Kalyon Holding geçen aylarda Konya’da kazandığı büyük güneş enerjisi santrali ihalesi ile gündeme gelmişti. Kalyon Holding de Üçüncü Havalimanı’nın ortaklarından.

ZEYTİNLİKLER OLAY OLMUŞTU

Kolin İnşaat’ın Manisa’nın Soma ilçesinin Yırca köyünde yapmak istediği termik santral projesi Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Kolin İnşaat da Üçüncü Havalimanı projesinin yüklenicilerinden…

Geçen hafta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), Akkuyu Nükleer Santrali için Akkuyu Nükleer A.Ş.’ye 49 yıllığına üretim lisansı verildiği açıklanmıştı.