Adana’da pazarcı esnafı ile CHP’li belediye arasında uzun süredir süren pazar kavgası, bir pazarcını uygulamayı protesto etmek için kendini yakmasıyla sonuçlandı.

Çukurova Belediyesi’nin dükkan sistemine geçmeyi gerekçe göstererek pazar yerleri elinden alınan Barış Manço Bulvarı üzerindeki semt pazarı esnafı, uygulamayı protesto etmek için sabah saatlerinde tezgahlarını ana cadde üzerine kurmak istedi. Kamyonetlerle Barış Manço Bulvarı'nı trafiğe kapatan ve tezgahlarını yola yığan pazarcı esnafına çevik kuvvet polisi ve zabıta ekipleri müdahale etti.

Polisin müdahalesi sırasında 30 yaşındaki Mehmet Oğuz, pet şişe içerisindeki benzini üzerine dökerek, müdahalenin durmasını istedi. Oğuz, arkadaşlarının yapma bağırışları arasında kendini yaktı. Bir anda alev topuna dönen Oğuz’u arkadaşları söndürmeye çalıştı. Polis de, yangın tüpü ve panzerden su sıkarak yangını söndürdü.

Vücudunda 2’ici derece yanıklar oluşan 5 çocuk babası Oğuz, ve onu söndürmek isterken hafif şekilde yanan 3 çocuk babası 32 yaşındaki Faruk Doğan, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Oğuz’un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, pazarcı esnafı eylemine 3 saat daha devam etti. Polisle yapılan görüşmelerin ardından yol trafiğe açıldı. (anf)