Filozofların öğrencileriyle birlikte toplanıp tartışmalar yaptığı alanlar olarak bilinen ”felsefe oditoryumu”nun ilki Bahçeşehir Koleji tarafından Bahçeşehir Koleji Konyaaltı Kampüsünde açıldı.

Dünyada sadece Cambridge ve Harvard üniversitelerinde yer alan Antik Yunan dönemindeki felsefe mekanları ilk, orta ve lise düzeyinde ilk kez Türkiye'de kuruldu.

Yaklaşık 600 metrekareik kapalı bir alanda, Antik Yunan ve Erken Roma döneminin mimari unsurlarını serbest bir yorumla birleştiren Felsefe Oditoryumu, sütun ve kemerleri, tavan tonozları, duvar ve zemin döşemeleri, olbia tipi basamaklı oturma alanları, 25 kişilik ahşap oval masası, özel eskitme deri sandalyeleri, geniş hacimli ahşap kitaplıkları, dekoratif meşale ve işlevsel aydınlatmaları, antik görünümlü çeşme ve yalağıyla görkemli bir atmosfer yaratıyor.

Bahçeşehir Koleji Konyaaltı Kampüsünde açılan Felsefe Oditoryumu’nun tüm yüksek duvarları rölyef ve akrilik tablolarla zenginleştirilmiş. Felsefe tarihinin hem Batı hem de Türk-İslam Felsefesi unsurlarını örnekleyen tablolar, bu tarihi sekiz ünlü sanat eseriyle baştan sona örnekliyor.

Kaynak: Demokrat Haber