Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Pendik Süreyya Paşa İlkokulu ve Kartal Şehit Şükrü Bayrakçı İlkokuluna, ATV'deki "Sorularınızı Cevaplıyor" adlı dini programa katılım çağrısının yapıldığı resmi bir yazı gönderildi.

Yazıda ATV'de yayınlanan Nihat Hatipoğlu "Sorularınızı Cevaplıyor" adlı programa öğrencilerin telefonla bağlanıp soru sormasını istendi.

Evrensel'den Eylem Nazlıer'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı Ali Rıza Aka imzasıyla ilçedeki okullara gönderilen yazı da şu ifadeler yer aldı:

“ATV ekranlarında yayınlanan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu "Sorularınızı Cevaplıyor" adlı programda Resmi/Özel okullarla canlı bağlantı kurup öğrencilerin din ve islam üzerine sorularını canlı yayında cevaplama isteği ile ilgili İlgi (a) sayılı İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı ile ilgi (b) sayılı e-posta ve ilgi (c) sayılı Valilik Oluru ekte gönderilmiştir. Bilgi ve gereğini rica ederim.”

Eğitim Sen 5 Nolu Şube Başkanı Ata Esen, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gericiliğin yaygınlaştırması gibi bir özel çaba var. Özel bir televizyon kanalında dini program yapan birinin programına öğrencilerin bağlanıp soru sorması için seferberlik ilan ediliyor. Devletin resmi kurumu buna alet ediliyor. Bundan acı ve vahim bir şey olamaz. Eğitim Sen olarak  geçmişte yaptığımız gibi bugünde bunların karşısında olacağız” dedi.

Kaynak: Evrensel