Türkiye'de LGBTİ bireylerine karşı nefret suçları giderek artıyor.

LGBTİ bireylerini katleden, toplumdan soyutlayan, aşağılayan, taciz ve tecavüzlere maruz bırakan da nefret söylemleri ve erk egemen zihniyetin varoluşudur. Türkiye'de eceliyle hayatını kaybeden trans bireyleri oldukça azdır. Birçok trans birey ya ailesi tarafından ya da toplum tarafından katledilmektedir.

Nefret cinayetine son kurbanımızı pazartesi gecesi saat 01:30'da verdik. Tarlabaşı'ndaki evinde vurulan Çağla adlı trans arkadaşımız göğüs kafesinden vurularak hayatını kaybetti. Çağla ile aynı evde bulunan Nalan adlı trans arkadaşımız ise boğazından vurularak ağır yaralandı.

''Bize ne?''

Olayın hemen ardından arkadaşlarımızla irtibata geçmeye başladık.  Katledilen trans arkadaşımız Çağla'nın yakın bir arkadaşıyla telefonda konuştuğumuzda bir kez daha kanımız dondu. Çağla'nın ölümünün ardından ailesini arayan arkadaşlarımıza ailenin verdiği cevabın ''Bize ne? '' olduğunu ve ardından telefonu yüzlerine kapattıklarını söylediler. Toplumda nefretin bu denli büyük ve ürkütücü olması bizim çok canımızı yakıyor. ''Nefrete karşı ses çıkar'' demek yeterli olmuyor. Çünkü, sessizlik ilk önce ailelerimizde başlıyor.

Devlet görüyor, biliyor, susuyor!

Bu zamana kadar katledilen LGBTİ bireyi arkadaşlarımızın 'sebebi nefret, koruyucusu devlettir!'

2002 yılında LGBTİ bireylerine anasayal güvencenin şart olduğunu söyleyen Başbakan, 2014 yılına gelmemize rağmen LGBTİ bireylerine karşı anayasal güvence konusunda hala bir adım atmamıştır.

LGBTİ bireylerine karşı ayrı cezaevi açılmasını bir adım olarak görmüyoruz. Bizler toplumdan soyutlanmak istemiyoruz. Bizler bu toplumun bir parçasıyız! Eğer bir adım atılacaksa, anayasal güvence ile koruma altına alınarak başlanmalıdır. Sadece cezaevinde değil, toplumun her kesiminde homofobik ve transfobik nefret söylemleri en aza indirilmelidir.

''Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın'' düşüncelerimizden sıyrılıp, artık nefrete karşı hep birlikte ses çıkarmalıyız. Katledilen arkadaşlarımızın failini tanıyoruz. Kahrolsun erk egemen zihniyet!