Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ziyareti sırasında kendisine (NATO Genel Sekreteri Jen Stoltenberg) söyledim; Bakın dedim, Karadeniz'de görünmüyorsunuz. Karadeniz'de görünmeyişiniz Karadeniz'i adeta Rusya'nın bir gölü haline dönüştürüyor" sözlerini değerlendirdi.

Zaharova bu soruya, "Doğruyu söylemek gerekirse, ben doktor değilim" yanıtını verdi.

'TÜRK YARGISI SUÇ İŞLEDİĞİNİ AÇIKLAYAN BİR KİŞİYİ TEMİZE ÇIKARIYOR'

Zaharova, Türk F-16'larının vurduğu Rus uçağından kendini fırlatan pilot Oleg Peşkov'un ölümünden sorumlu olduğunu söyleyen Alparslan Çelik hakkında bu suçtan takipsizlik kararı verilmesini de değerlendirdi.

"Türk yetkililerin bu pozisyonu, ciddi endişeler ve sorular yaratıyor" diyen Zaharova, "Bu gelişme, Türk yargısının, kamuoyu önünde ağır bir suç işlediğini kendi açıklayan bir insanı, kasten ve bağımsız olarak temize çıkarmaya çalıştığı izlenimi veriyor" ifadelerini kullandı.

"Ankara böylece suçun bir kısmını kendi üzerine almak istemediğini fiilen kabul ediyor. Nitekim Türkiye'nin sinsi ve haince eylemleri uçağın düşmesine ve Rus pilotun ölmesine neden oldu" ifadelerini de kullanan Zaharova, Ankara'ya pilot Peşkov'un ölümüne sebep olan herkesi bulup yargı karşısına çıkarma çağrısı yaptı.

Kaynak: Sputnik